Iga Swiatek nu a avut nicio problemă în a se califica în optimile turneului WTA de la Varșovia, lidera mondială trecând, scor 6-1, 6-2, de compatrioata Magdalena Frech (locul 82 în ierarhia WTA).

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul dintre cele două poloneze a durat o oră și 13 minute.

Iga Swiatek, meci cu Gabriela Lee Talabă în optimile de la WTA Varșovia

În următorul meci, Iga o va întâlni pe Gabriela Lee Talabă (reprezentanta României se află pe locul 146 în ierarhia mondială).

Reamintim că în acest sezon Iga Swiatek a reușit o serie fantastică de 37 de victorii consecutive, poloneza fiind învinsă de Alize Cornet în turul al treilea de la Wimbledon 2022.

Gabriela este lucky loser și s-a calificat miercuri în optimi după ce a trecut, scor 3-6, 6-2, 7-5, de Raluca Georgiana Șerban (reprezintă Cipru, este venită din calificări și se află pe locul 185 în ierarhia WTA).

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat șase din ultimele șapte turnee la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros, fiind învinsă la Wimbledon.

Înaintea meciului cu Alize Cornet, Iga Swiatek înregistrase 37 de victorii consecutive (35 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

BNP Paribas Poland Open are loc în perioada 25-31 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Campioana en-titre este Maryna Zanevska (2021), iar principala favorită este Iga Swiatek (1 WTA).