ITIA (Agenția Internațională de Integritate a Tenisului) a anunțat suspendarea antrenorului Max Wenders pentru o perioadă de 12 ani, motivul fiind unul clar: trucare de meciuri.

Sofia KeninFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Max Wenders, antrenor al Sofiei Kenin, suspendat 12 ani pentru trucare de meciuri

Olandezul este în prezent antrenorul (dar și partenerul de viață) al Sofiei Kenin, câștigătoare de Grand Slam (americanca a cucerit trofeul de la Australian Open în 2020).

Wenders, cel care a început o colaborare sportivă cu Sofia Kenin în 2021, a fost suspendat după ce a fost găsit vinovat de trucare de meciuri. Ancheta care-l viza pe olandez a debutat în 2021.

Meciurile trucate au avut loc în luna aprilie a anului trecut. În vârstă de 26 de ani, Max are interzis la orice activitate care are legătură cu tenisul până în anul 2033.

În plus, olandezul a primit și o amendă în valoare de $12.000.

Itia.tennis informează că Wanders a recunosc acuzațiile și a precizat că a distrus o parte din probe, lucru care a dus în mod evident la îngreunarea anchetei.

De-a lungul carierei de antrenor, Max Wanders a lucrat cu Demi Schuurs (jucătoare de dublu, aflată în prezent pe locul 18 mondial), iar din aprilie 2021 el făcea parte din echipa Sofiei Kenin.

De asemenea, Max a fost partener de antrenament (sparring partner) pentru Jelena Ostapenko și a făcut parte la un moment dat și din echipa jucătoarei Anett Kontaveit (antrenor secund).

În plus, olandezul a avut perioade în care le-a mai antrenat pe românca Miriam Bulgaru și pe rusoaica Anastasiya Komardina