Roger Federer nu a mai disputat un meci oficial de la Wimbledon 2021. Cu toate acestea, Fernando Gonzalez, fost câștigător a 11 turnee de-a lungul carierei, susține că elvețianul mai are forța să câștige competiții din circuitul ATP.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roger Federer va împlini pe 8 august 41 de ani și le-a promis fanilor săi că va reveni la Laver Cup (23-25 septembrie, O2 Arena din Londra), iar mai apoi la ATP Basel (24-30 octombrie).

Elvețianul, care va face la Londra echipă cu marii rivali Nadal, Djokovic și Murray, a suferit mai multe operații la genunchi în ultimii ani, iar aparițiile sale pe terenurile de tenis au fost tot mai rare.

Fernando Gonzalez consideră că Roger Federer are forța să mai câștige turnee ATP, dar nu și un Grand Slam

Unul dintre foștii rivali ai lui Federer, Gonzalez susține că elvețianului îi va fi aproape imposibil să câștige un Grand Slam, dar are șanse bune să cucerească câteva turnee ATP.

„Va fi greu ca Federer să câștige un alt Grand Slam. Nu știu dacă va mai cuceri un turneu major, dar are șanse bune la competițiile de trei seturi.

La un moment dat își va lua la revedere de la tenis, dar dacă revine, cu siguranță va ținti pentru câștigarea unui alt turneu.

Nu știu cum va face față la meciuri de cinci seturi, dar la cele de trei, probabil va ajunge departe” - Fernando Gonzalez, conform Tennisworldusa.

Fernando Gonzalez, având cea mai bună clasare pe locul cinci mondial în 2007, a câștigat de-a lungul carierei 11 titluri ATP, obținând din tenis $8,862,276.

Cine este Roger Federer

A urcat pentru prima dată pe locul 1 mondial în data de 2 februarie 2004, iar de-a lungul carierei a stat pe cea mai înaltă poziție timp de 310 săptămâni.

Are 1251 de victorii și 275 de înfrângeri, iar titlurile ATP sunt în număr de 103. Dintre acestea, 20 sunt de Grand Slam (mult timp, un record pentru tenisul mondial).

A adunat doar din premiile din tenis $130.594.339, iar la nivel de popularitate este, cel mai probabil, cel mai iubit jucător din istoria sportului alb.

A încheiat pe locul 1 anul în cinci rânduri: 2004, 2005, 2006, 2007 și 2009.