​Se află pe locul 10 WTA, iar la doar 19 ani se poate lăuda deja cu un titlu de Grand Slam în CV. Emma Răducanu a vorbit despre cele mai dificile perioade ale carierei și a precizat și momentul în care s-a simțit ca și când ar fi fost aproape să renunțe la tenis.

Emma RaducanuFoto: Anna Gowthorpe / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu și gândul de a se retrage din tenis

Pandemia a venit cu multe dificultăți pentru toată lumea, iar sportivii de performanță nu aveau cum să facă excepție.

A urmat o perioadă de izolare și opt luni în care britanica cu tată român nu a jucat tenis, nu s-a putut antrena. Emma își aduce aminte că a fost cea mai dificilă perioadă din cariera ei și că gândul retragerii a fost „acolo”.

Întrebată dacă s-a gândit la părăsirea sportului de performanță, Răducanu a răspuns clar: „Cu siguranță, nu am de gând să mint”.

Apoi a completat răspunsul cu amintiri din prima perioadă a pandemiei.

„Cred că în timpul pandemiei a fost destul de dificil pentru că, știți, circumstanțele au fost foarte dificile și nu am putut să mă antrenez timp de opt luni.

Mă bucur că am reușit să mă mențin pe poziții, puternică, în această situație delicată. Cred că am fost răsplătită din plin după perioada Covid-19 cu rezultate deosebite. Iar acest lucru doar datorită dedicării mele.

Atunci când simți că ești la pământ te poți consola cu gândul că ceva bun va veni în calea ta, pentru că răul nu durează la nesfârșit.

Indiferent cât de deprimat ai fi, acele momente te vor face mult mai puternic ca persoană, vei ajunge să te simți mult mai bine în pielea ta mai târziu”, a completat Emma Răducanu, citată de tennisworldusa.org.

În 2021, Emma uimea lumea tenisului devenind prima sportivă care cucerește un Grand Slam venind din calificări. Se întâmpla la US Open, iar în curând britanica va avea de apărat cele 2000 de puncte cucerite la Flushing Meadows.

Emma Răducanu rezultate modeste după titlul de la US Open 2021

În vârstă de 19 ani (va împlini 20 pe 13 noiembrie), Emma a adunat doar 9 victorii în acest sezon, pierzând în 12 rânduri. A adunat din premiile din tenis $545.787.

Rezultatele de la Grand Slamuri după titlul de la US Open 2021 au fost slabe, Emma fiind eliminată prematur: turul 1 la Australian Open, turul 2 la Roland Garros și Wimbledon.

La US Open 2022 (competiție care va avea loc în perioada 29 august - 11 septembrie), Emma Răducanu va avea de apărat 2000 de puncte, ea fiind campioana en-titre.

În cazul unui rezultat modest, britanica va pierde locuri importante în clasamentul WTA.

Răducanu va juca următorul turneu la Citi Open, de la Washington (1-7 august). ​

S-ar putea să te intereseze și: