Simona Halep nu a mai jucat după ce a fost eliminată în semifinale la Wimbledon, dar va participa la trei turnee premergătoare Grand Slamului de la US Open. Patrick Mouratoglou, antrenorul fostei lidere WTA, a afirmat că aceasta nu va avea un obiectiv la ultimul turneu major al anului.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: Rob Prange/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep nu are obiectiv la US Open - Aspectul mental primează

Halep și Mouratoglou au reluat antrenamentele, iar antrenorul francez cu origini grecești a afirmat că cei doi pun mai mult accent pe un alt aspect al jocului românicei, cel mental.

„Nu am stabilit un obiectiv precis pentru US Open. Nu lucrăm așa. Noi avem un scop în ceea ce privește abordarea, modului în care joacă. Dacă îndeplinește asta, lucruri bune se vor întâmpla și în meciuri.

Nu strig în gura mare că e deja un succes. Avem multe de îmbunătățit. Direcția spre care ne îndreptăm e promițătoare. Sunt foarte mulțumit cu ceea ce facem” - Patrick Mouratoglou pentru Tennis Majors.

Simona Halep va juca la Washington, Toronto, Cincinnati și US Open

Simona Halep a confirmat joi programul său din luna august și a precizat că va participa la trei turnee: Washington, Toronto și Cincinnati. Aceasta va lua o pauză de o săptămână înaintea participării la US Open.

City Open de la Washington va avea loc în perioada 1-7 august. Turneul face parte din categoria WTA 250. Premiile totale sunt în valoare de $251.750.

Turneul de la Toronto se va disputa în perioada 8-14 august. Competiția face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $2.697.250.

Întrecerea de la Cincinnati va avea loc între 15-21 august. Face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $2.527.250.

În fine, US Open se va disputa în perioada 28 august - 11 septembrie în complexul de la Flushing Meadows. Este ultimul Grand Slam al sezonului în curs.