Rafael Nadal este fără niciun dubiu unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile. Câștigător a 22 de Grand Slamuri în întreaga carieră, ibericul a vorbit despre ceea ce înseamnă să ai cu adevărat talent în „sportul alb”.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal consideră că a fi cu adevărat talentat în tenis înseamnă să câștigi de câte ori poți - Patrick Mouratoglou este total de acord

Marele campion spaniol a declarat recent că pentru el, a fi cu adevărat talentat înseamnă să câștigi de câte ori poți și consideri că ai calitățile necesare.

„Cred că talentul este un lucru pe care oamenii îl confundă puțin.

Pentru mine, nu este vorba de a juca frumos sau de a lovi mingea foarte tare.

Unii au talent să lovească puternic, alții să nu rateze niciodată vreo minge, alții să lovească grozav slice-ul și alții să se miște foarte bine, dar în tenis, ca în orice sport, scopul final este să câștigi.

Pentru mine, rezumatul este așadar clar: cine câștigă este cel care are cel mai mult talent.

La Academie, încercăm să promovăm calitățile fiecărui jucător, pentru a-și evidenția talentele, astfel încât să își poată atinge obiectivele” - Rafael Nadal, conform Eurosport.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, este de acord cu Nadal, considerând că a fi talentat înseamnă să-ți poți atinge obiectivele.

„Sunt complet de acord cu asta, adevăratul talent este să-ți atingi obiectivele” - Patrick Mouratoglou.

Cine este Rafael Nadal

Aflat în prezent pe locul 3 în ierarhia ATP, Nadal a fost pentru prima dată pe primul loc mondial în data de 18 august 2008.

A încheiat de cinci ori sezonul pe prima poziție (2008, 2010, 2013, 2017 și 2019), a câștigat 92 de titluri în carieră (dintre acestea 22 de Grand Slam) și a adunat doar din premiile din tenis $131.338.131.

Are 1063 de victorii și 212 înfrângeri, iar în acest sezon a bifat 35 de meciuri câștigate și a pierdut în trei rânduri.

Nadal va reveni pe teren cel mai probabil la Montreal, acolo unde va avea loc în acest an Mastersul Canadei (7- 14 august).​