Andrey Rublev, jucător rus care ia în considerare schimbarea cetățeniei, a oferit la Hamburg două momente rar întâlnite pe terenul de tenis. În meciul pierdut în fața lui Francisco Cerundolo (4-6, 2-6, în optimi), al optulea jucător al lumii l-a strâns pe arbitru de picior și s-a lovit cu racheta peste coapsă.

Andrey RublevFoto: Daniel Bockwoldt / AFP / Profimedia

Cerundolo a revenit de la 2-4 în primul set, iar rusul s-a enervat în momentul în care argentinianul a făcut breakul prin care a preluat conducerea (5-4) și s-a îndreptat spre arbitru pentru a cere explicații. Rublev l-a luat de picior pe arbitru, iar oficialul l-a penalizat cu un punct (Andrey a pierdut setul cu 6-4, după o discuție lungă cu supervizorul turneului).

*sursă video: Eurosport

Rublev a fost la fel de nervos și în setul secund, iar după o eroare neforțată s-a lovit de mai multe ori cu racheta peste coapsă. Francisco a profitat de ziua slabă a rusului și a obținut a șaptea victorie consecutivă în circuitul ATP (a câștigat și turneul de la Bastad).

Pentru un loc în semifinalele competiției de categorie „ATP 500” de la Hamburg, Francisco Cerundolo se va duela cu rusul Aslan Karatsev (37 ATP).