​ATP Tour a anunțat joi că Shanghai Masters şi alte trei turnee masculine din China nu vor mai avea loc anul acesta din cauza restricţiilor anti-Covid din această ţară, scrie Reuters.

ATP Masters 1000Foto: Massimo Insabato / Zuma Press / Profimedia

China a găzduit Jocurile Olimpice de iarnă în condiţii stricte de securitate sanitară, dar alte evenimente sportive internaţionale care ar fi trebuit să se dispute în această ţară au fost anulate sau amânate.

ATP a anulat turneele din China din acest an din cauza restricţiilor anti-Covid

„ATP a confirmat astăzi că Shanghai Masters, China Open, Chengdu Open și Zhuhai Championships nu vor avea loc în 2022 din cauza restricțiilor în curs legate de Covid-19”, a transmis ATP, printr-un comunicat.

Andrea Gaudenzi, preşedintele ATP, a declarat luna trecută că perspectiva schimbării Chinei ca ţară-gazdă pentru competiţii internaţionale era luată foarte serios în calcul din cauza pandemiei de coronavirus.

„Este al treilea an în care nu vor avea loc competiţii de tenis în China. Ca sport global, continuăm să gestionăm impactul pandemiei. Anulările evenimentelor sunt o realitate nefericită, dar ne dorim siguranţă pentru toţi cei implicaţi cât şi pentru fani. În acelaşi timp, este foarte încurajator să ai mai multe oraşe care şi-au exprimat dorinţa de a găzdui meciuri din circuitul ATP”, a spus Gaudenzi, citat de Agerpres.