Novak Djokovic figurează pe lista jucătorilor înscriși la US Open 2022, însă organizatorii ultimului Grand Slam al anului au precizat că vor respecta legile Statelor Unite, care în acest moment nu permit persoanelor nevaccinate să intre în țară.

Novak DjokovicFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Câștigător a 21 de Grand Slamuri, Djokovic nu și-a putut apăra anul acesta titlul la Australian Open, fiind expulzat din țara gazdă a competiției din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-Covid.

Autoritățile vor decide dacă Novak Djokovic va participa la US Open 2022

Astfel, sârbul figurează drept cap de serie nr. 7 (conform poziției din clasamentului ATP) pe lista prezentată de organizatorii Grand Slamului de la New York, însă va fi nevoit să aștepte o decizie finală a autorităților.

Djokovic ar avea nevoie de o dispensă specială din partea Guvernului SUA pentru a ajunge la Flushing Meadows, însă șansele ca acesta să o obțină sunt minime.

„Potrivit regulamentului ITF pentru turneele de Grand Slam, toți jucătorii eligibili sunt introduși automat pe tabloul principal, în baza clasamentului întocmit cu 42 de zile înainte de prima zi a turneului.

US Open nu prevede vaccinarea obligatorie pentru jucători, dar va respecta poziția Guvernului SUA privind accesul în țară pentru persoanele nevaccinate”, se arată în comunicatul organizatorilor de la US Open.

Aproape 12.000 de oameni au semnat o petiție online pentru a forța autoritățile americane să-i permită sârbului intrarea în țară.

Novak Djokivic a câştigat US Open de trei ori: 2011, 2015 și 2018.

Serena Williams, Daniil Medvedev și Alexander Zverev, înscriși la US Open 2022

Pe lista jucătorilor înscriși la US Open se mai află și liderul mondial, rusul Daniil Medvedev, care îşi va apăra titlul, dar el va juca la New York sub drapel neutru din cauza invaziei din Ucraina.

Nu lipsește nici Serena Williams, care a obținut șase titluri la US Open (dintr-un total de 23 de Grand Slamuri). Americanca a revenit pe teren la Wimbledon și va mai juca la Rogers Cup și la turneul de la Cincinnati.

Alexander Zverev, care nu a mai jucat după ce s-a accidentat în semifinala de la Roland Garros, trage tare pentru a reveni pe teren și ar putea participa la turneul de la Flushing Meadows.

US Open 2022, al patrulea Grand Slam al anului, va avea loc între 29 august și 11 septembrie.