Wim Fissette a anunțat miercuri că nu va mai fi antrenorul japonezei Naomi Osaka. În cei doi ani și jumătate de colaborare, belgianul a ajutat-o pe sportiva în vârstă de 24 de ani să câștige și două titluri de Grand Slam.

Wim Fissette si Naomi OsakaFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Wim Fissette nu mai este antrenorul niponei Naomi Osaka

Alături de Fissette (colaborarea a început la finalul anului 2019), Osaka s-a impus la US Open 2020 și Australian Open 2021.

„A fost un privilegiu să o antrenez pe Naomi din 2019 și să o văd devenind campioana care este. Ea a inspirat o nouă generație să se îndrăgostească de tenis și să vorbească deschis despre ceea ce crede și a fost incredibil să joc un rol în această călătorie. Mulțumesc, Naomi Osaka! Îți doresc toate cele bune și aștept cu nerăbdare următorul meu capitol” - Wim Fissette, pe Instagram.

Fissette a mai lucrat cu nume importante din tenisul feminin: Kim Clijsters, Johanna Konta, Simona Halep, Angelique Kerber și Victoria Azarenka.

Osaka ocupă în prezent locul 38 în ierarhia WTA şi nu a câştigat niciun turneu în acest an, dar a jucat finala la Miami unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, lidera mondială.

Naomi, cvadruplă câştigătoare de Grand Slam, va participa la turneul de categorie WTA 500 de la San Jose (1-7 august).