​A împlinit 36 de ani la începutul lunii iunie (mai precis pe 3), iar momentan nu ia în considerare să se retragă din sportul de performanță. Rafael Nadal este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria tenisului, iar marele campion iberic a vorbit despre ceea ce va face după ce va spune adio sportului alb.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal nu se vede antrenând după ce se va retrage din tenis

Cu titluri cucerite la Australian Open și Roland Garros, dar și cu o semifinală bifată la Wimbledon (a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări la abdomen), Nadal poate considera că a avut un sezon foarte bun.

Spaniolul va reveni pe teren cel mai probabil la Montreal, acolo unde va avea loc în acest an Mastersul Canadei.

Întrebat ce va face după ce se va retrage din sportul profesionist și dacă va deveni antrenor, Rafa a precizat că nu se vede antrenând pe cineva și că se va dedica mult mai mult activității de la Academia de Tenis pe care o deține în Manacor.

„Sportul este pasiunea mea și-l voi face atâta timp cât îmi va permite corpul. Nu știu însă dacă meseria de antrenor mi se potrivește. Voi fi mereu implicat în Academie, care este un proiect început acum câțiva ani și care crește de la o zi la alta. Chiar sper să-i pot acorda mai mult timp decât o fac în prezent.

Avem jucători foarte talentați și sper ca o viitoare vedetă a tenisului să fie deja printre noi (n.r. la Academia pe care o deține).

Deocamdată nu cred că sunt persoana ideală pentru a antrena un jucător. Da, cum se spune, niciodată să nu spui niciodată” - Rafael Nadal, citat de welovetennis.fr.

Cine este Rafael Nadal

Aflat în prezent pe locul 3 în ierarhia ATP, Nadal a fost pentru prima dată pe primul loc mondial în data de 18 august 2008.

A încheiat de cinci ori sezonul pe prima poziție (2008, 2010, 2013, 2017 și 2019), a câștigat 92 de titluri în carieră (dintre acestea 22 de Grand Slam) și a adunat doar din premiile din tenis $131.338.131.

Are 1063 de victorii și 212 înfrângeri, iar în acest sezon a bifat 35 de meciuri câștigate și a pierdut în trei rânduri.