Pe 10 iulie 2022, Alexia Ioana Tatu a devenit campioană la Wimbedon U14 după o finală 100% românească cu Andreea Diana Soare. Jucătoarea vorbește despre sacrificiile vieții sportive, despre Simona Halep și Emma Răducanu, dar și despre cât de importanți sunt banii părinților.

Alexia Ioana TatuFoto: frt.ro

Cheltuieli mari în tenisul de performanță

„Noi am considerat încă de când era ea copil mic că trebuie să facă sport. Este drept, la tenis, cheltuielile sunt foarte mari.

Echipament, deplasări, echipă. Noi am suportat totul de la început, și nu a fost deloc ușor, dar acum, pe măsură ce crește cu performanța, vine și un suport mai serios de la sponsori” - Leo Tatu, tatăl sportivei, pentru Euronews Romania.

Alexia Tatu nu are parte de distracțiile colegelor de vârstă

Sportul de performanță îi ocupă cea mai mare parte a timpului, iar viața Alexiei nu seamănă cu cea a fetelor de vârsta ei.

„Când merg acasă, stau cu fetele, mai ieșim, dar nu mă deranjează că nu mă pot distra ca ele. Profit că pot călători mult și vizitez mereu cu ai mei locurile interesante pe unde umblăm. În rest, somn, recuperare” - Alexia Ioana Tatu.

Ce spune tânăra campioană de la Wimbledon U14 despre Simona Halep și Emma Răducanu

„Nu pot să spun că-s mare fan Emma Răducanu, bravo ei pentru ce a realizat, îmi pare rău că nu prea mai are rezultate în ultima vreme.

Cu Simona Halep m-am întâlnit de câteva ori la turnee, n-am schimbat vorbe, o admir dar nu mă asemăn cu ea la joc", a conchis Alexia Tatu.