​​Perechea formată din Irina Bara și Monica Niculescu s-a calificat duminică în sferturile probei de dublu din cadrul turneului „WTA 250” de la Hamburg.

Monica NiculescuFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Principalele favorite ale competiței din Germania au trecut de echipa Laura Paar/Julia Lohoff (România/Germania), scor 6-2, 7-5. Meciul a durat o oră și 23 de minute.

În runda următoare, Bara și Niculescu se vor duela cu perechea învingătoare a meciului Misaki Doi/Rebecca Peterson (Japonia/Suedia) vs Ulrikke Eikeri/Anna-Lena Friedsam (Norvegia/Germania).

Pentru prezenţa în sferturi, Irina și Monica vor primi 1.895 de euro și 60 de puncte în clasamentul WTA. De cealaltă parte, Laura se alege cu un premiu în valoare de 1.450 de euro și un singur punct.

România are trei reprezentante și pe tabloul de simplu al turneului de la Hamburg: Irina Bara (duel cu Anett Kontaveit, principală favorită), Gabriela Ruse (o va întâlni pe Rebecca Peterson) și Alexandra Cadanțu-Ignatik (va juca în primul tur cu Nao Hibino).

Hamburg European Open se dispută în perioada 17-23 iulie, pe zgură, face parte din categoria WTA 250 și are premii totale în valoare de $251.750. Gabriela Ruse este campioana en-titre a competiției din Germania.