Lleyton Hewitt, fost lider mondial şi dublu câștigător de Grand Slam, a fost inclus sâmbătă în Galeria Gloriilor tenisului mondial, „Hall of Fame”, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la Newport (SUA), unde are loc un turneu de categoria ATP 250, relatează AFP.

Lleyton HewittFoto: Erica Denhoff/Icon Sportswire / AP - The Associated Press / Profimedia

​Legenda tenisului australian a câştigat US Open în 2001 şi turneul de la Wimbledon în 2002, având în palmares un total de 30 de titluri ATP. Hewitt a participat, de asemenea, la victoriile Australiei în Cupa Davis în 1999 şi 2003.

Ceremonia trebuia să aibă loc anul trecut, dar campionul de 41 de ani, originar din Adelaide, nu s-a putut deplasa în Statele Unite din cauza pandemiei de Covid-19.

„Eu cred că aveam nevoie anul acesta în plus pentru a-mi găsi cuvintele potrivite pentru acest eveniment. Este o onoare incredibilă pentru mine. Prezenţa familiei mele şi a prietenilor mei a făcut această ceremonie şi mai specială”, a declarat Hewitt.

Ceremonia s-a desfăşurat pe terenul pe care Hewitt a câştigat primul său meci ATP pe iarbă pe când era adolescent, în 1998.

Talent precoce, Hewitt a devenit numărul 1 mondial în istoria tenisului la 20 ani, 8 luni şi 26 de zile, în noiembrie 2001. El a încheiat primul în clasamentul ATP la finele sezoanelor 2001 şi 2002.

Campionul australian a câştigat primul său titlu ATP la Adelaide în 1998 şi ultimul în 2014 la turneul de la Newport, după victoria în faţa croatului Ivo Karlovic. Hewitt şi-a încheiat cariera cu 616 victorii şi 262 înfrângeri la simplu în circuitul ATP, scrie Agerpres.