Dezbaterea GOAT din tenisul mondial (cel mai bun jucător din toate timpurile) continuă chiar dacă Rafael Nadal, Novak Djokovic și Roger Federer se apropie de retragere. Statisticienii au realizat un clasament al celor mai bune rezultate din „sportul alb”, iar unul dintre membrii BIG 3 este prima poziție.

Novak Djokovic, Rafael Nadal si Roger FedererFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

În ultimii 20 de ani, tenisul mondial a fost dominat de BIG 3 (Roger Federer, Novak Djokovic și Rafael Nadal).

Din 2015 și până acum, Djokovic a cucerit 14 Grand Slamuri, Nadal a câștigat opt, în timp ce Federer a ridicat deaspura capului trei trofee majore în tenisul mondial.

Statisticienii au dat verdictul în cazul GOAT-ului din tenisul mondial: Novak Djokovic i-a surclasat pe Nadal și Federer

Statisticienii și matematicienii au creat un sistem de punctaj unde iau în considerare Grand Slamurile, anii încheiați pe locul întâi, săptămânile petrecute pe locul întâi, timpul petrecut în TOP 5 ATP, cât și recordul întâlnirilor directe dintre cei mai importanți jucători de tenis ai planetei.

Novak Djokovic este pe primul loc, cu 987 de puncte, Roger Federer este al doilea, cu 930, în timp ce Rafael Nadal este doar al treilea, cu 885 de puncte.

În listă, BIG 3 este urmat de Jimmy Connors, Ivan Lendl, Pete Sampras, John McEnroe, Bjorn Borg, Andre Agassi, Rod Laver, Boris Becker, Stefan Edberg

Andy Murray se află pe locul 13, în timp ce Ilie Năstase ocupă poziția cu numărul 16.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal 22

2. Novak Djokovic 21

3. Roger Federer 20.​