Novak Djokovic nu a putut participa la început de 2022 la Australian Open, fiind expulzat pentru că nu era vaccinat anti-Covid. Câștigător la Wimbledon, sârbul susține că nu a forțat niciodată intrarea în Australia și vrea să revină în această țară pentru primul Grand Slam din 2023.

Novak DjokovicFoto: Heathcliff O'Malley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Câștigător a 21 de Grand Slamuri, Djokovic nu și-a putut apăra anul acesta titlul la Australian Open, fiind expulzat din țara gazdă a competiției din cauza faptului că nu s-a vaccinat anti-Covid.

Un imens scandal a avut loc atunci, mulți criticându-l pe liderul mondial, dar el fiind totuși susținut de o parte a fanilor săi.

Novak Djokovic vrea să participe la Australian Open 2023

Chiar dacă nu a putut intra în Australia, Djokovic vrea să participe la Australian Open 2023 și susține că iubește această țară.

„Evident că nu a fost plăcut să trăiesc această saga. Mulți oameni încă mai cred că eu mi-am forțat intrarea în Australia fără permisiune, dar asta nu este adevărat și am dovedit-o în instanță.

Nu voi merge niciodată într-o țară care nu mă vrea și care nu mi-ar fi dat autorizația de a fi acolo. Sper să mă pot întoarce în ianuarie.

Iubesc Australia și vreau să mă întorc acolo. La Australian Open am avut cele mai bune rezultate într-un turneu de Grand Slam și sper că voi fi acolo în 2023" - Novak Djokovic, conform Eurosport.

Novak Djokovic a câștigat primul Grand Slam al său în 2022 la Wimbledon, unde a trecut în finală de Nick Kyrgios.