FCSB și Sepsi Sfântu Gheorghe și-au aflat adversarele din turul doi preliminar al UEFA Conference League, în urma rezultatelor înregistrate joi în runda inaugurală a calificărilor.

UEFA Conference LeagueFoto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

De știut:

  • În aceeași fază a competiției, CSU Craiova se va duela cu KF Vllaznia Shkoder (Albania), iar CFR Cluj va da peste Inter Club d'Escaldes (Andorra).

FCSB vs Saburtalo Tbilisi, în turul doi preliminar al Conference League

Georgienii au avut parte de o „dublă” foarte dificilă cu albanezii de la Partizani Tirana. Învinsă cu 1-0 pe teren propriu, Saburtalo s-a impus cu același scor în deplasare (Guliashvili '53) și a obținut calificarea la loviturile de departajare, scor 5-4.

Vicecampioana României va juca meciul retur pe propriul teren.

Cine este Saburtalo Tbilisi

Saburtalo Tbilisi a terminat ultima ediţie de campionat pe locul 5, iar în cei 22 de ani de existență a clubului a câștigat un titlu de campioană, în 2018, două Cupe ale Georgiei și o Supercupă.

Georgienii își desfășoară meciurile de acasă pe Stadionul „Mikheil Meskhi”, care are o capacitate de 24.680 de locuri.

Saburtalo Tbilisi a devenit un etalon în Georgia pentru Academia sa, una dintre cele mai moderne din țară.

Aceasta este produsul lui Manolo Hierro, fost jucător la FC Barcelona, Malaga, Valladolid sau Betis Sevilla, care în 2016 a fost cooptat în structurile clubului.

Sepsi Sfântu Gheorghe vs Olimpija Ljubljana, în turul doi preliminar al Conference League

Olimpija Ljubljana a trecut cu mari emoții de Differdange. După remiza din manșa tur (1-1), luxemburghezii au deschis scorul pe teren propriu (Bedouret '9), însă slovenii au egalat în ultimele minute (Doffo '80), au profitat de superiotitate numerică (Maazou a fost eliminat în minutul 84) și s-au impus în prelungiri (Milovic '112).

Manșa tur a dublei dintre Sepsi și Olimpija Ljubljana va avea loc la Sfântu Gheorghe.

Cine este Olimpija Ljubljana

Olimpija Ljubljana este una dintre echipele puternice ale campionatului Sloveniei. A câştigat de şase ori titlul de campioană şi de şapte ori cupa.

În ultimul sezon, a terminat campionatul pe locul 3 din 10 echipe.

Internaţionalul român Alexandru Creţu a jucat aici în sezonul 2017-2018, bifând 18 meciuri şi un gol.

Antrenorul echipei este Albert Riera, un fost internaţional spaniol care a trecut pe la Bordeaux, Espanyol, Liverpool, Galatasaray şi Watford.

La doar 40 de ani, acesta este la prima experienţă la antrenor principal, după ce a mai fost „secund” la Galatasaray.