Novak Djokovic, proaspăt campion la All England Club, a susținut participarea jucătorilor din Rusia și Belarus la recent încheiata ediție a Wimbledonului. Poziția fostului lider mondial a fost aspru criticată de Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Vladimir Putin.

Novak DjokovicFoto: Ray Tang/LNP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Chestionat pe marginea unui subiect delicat (interzicerea participării sportivilor din Rusia și Belarus la Wimbledon 2022), Nole a spus că este o „nebunie” că jucătorii nu au dreptul să evolueze la All England Club și că nu crede că organizatorii au luat decizia corectă.

Novak Djokovic și prostia socială pe care o acuză Garry Kasparov

La finalul celui de-al treilea Grand Slam al sezonului, Garry Kasparov (unul dintre cei mai mari jucători de șah din istorie) l-a criticat încă o dată pe Djoker.

„Nu sunt împotriva interzicerii totale a participării lor, dar suspendarea la Wimbledon a fost abordarea corectă pentru a rezolva problema.

Cred că ar trebui să semneze o declarație pentru a putea participa la competiții.

Dacă semnați o hârtie că „operațiunea specială” este ilegală, că războiul este o crimă și că regimul lui Putin este o dictatură, atunci poți concura. Fiecare ar avea dreptul să aleagă.

Comentariile lui Djokovic sunt complet deplasate, un prim exemplu de prostie socială pe care o vedem și la unii jucători din NHL, precum Ovechkin (n.r. Alexander Ovechkin). Pur și simplu nu își dau seama ce se întâmplă” - Garry Kasparov, citat de Sportklub.rs, conform Eurosport.

„Sportivii ruși care nu condamnă atrocitățile pe care le face Putin în Ucraina îl susțin păstrând tăcerea. Un sârb care face asta este total nepotrivit având în vedere istoria recentă”, spunea același Garry Kasparov în luna mai a acestui an.

Război în Ucraina, ziua 140: Principalele evenimente sunt live text pe HotNews.ro.