Rafael Nadal nu a putut juca semifinala ediției de anul acesta de la Wimbledon (contra lui Nick Kyrgios) din cauza unei accidentări la abdomen. În ciuda dificultăților avute, ibericul l-a învins în sferturi pe Taylor Fritz înfruntând problemele medicale, lucru pe care campionul Novak Djokovic l-a apreciat la rivalul său.

Rafael NadalFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Nevoit să abandoneze înainte de semifinale din cauza unor probleme la abdomen (o ruptură de 7 milimetri), Rafael Nadal a dat dovată de fair-play și l-a felicitat pe marele său rival pentru câștigarea unui nou Wimbledon.

Nadal a jucat mare parte din meciul din sferturi contra lui Taylor Fritz cu dureri în zona abdominală, fapt care nu l-a împiedicat să se impună.

Novak Djokovic îl laudă pe rivalul Rafael Nadal pentru că a câștigat sfertul de finală de la Wimbledon în care a jucat accidentat

Campion la Wimbledon 2022, Nole consideră că Nadal a dat dovada încă o dată că este un mare luptător.

„Accidentările sunt cel mai mare inamic al fiecărui sportiv. Jos pălăria în faţa lui Nadal pentru ce a făcut în acel sfert de finală, în care a fost accidentat.

El ştie foarte bine cât de mult poate să îndure corpul său şi dacă poate continua sau nu.

A fost păcat că nu a putut juca în semifinale, dar aşa se întâmplă, uneori, în viaţa sportivilor" - Novak Djokovic, citat de tennisworldusa.org.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Novak Djokovic 21

3 Roger Federer 20.