John McEnroe a stârnit multe controverse prin declarațiile sale din ultima perioadă, iar acum multiplul campion de Grand Slam a vorbit și despre personalitatea complicată a lui Nick Kyrgios, finalist la Wimbledon 2022.

Nick KyrgiosFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

John McEnroe spune că Nick Kyrgios are nevoie de Sigmund Freud

Cunoscut şi el pentru ieșirile sale nervoase din timpul meciurilor, McEnroe a afirmat că Kyrgios „ar avea nevoie de Sigmund Freud”, părintele psihanalizei, pentru a-și îmblânzi demonii interiori.

„Ar trebui ca Sigmund Freud să iasă din mormânt şi să găsească într-un fel sau altul soluţia pentru ca acest tip să mai joace câţiva ani, pentru că l-am putea folosi.

Cum credeţi că se simt cei din loja lui când urlă la ei? Sunt oamenii care îl iubesc cel mai mult, nu? Din păcate, cel mai mult îi atacăm pe cei pe care îi iubim cel mai mult.

Este un băiat bun, ceilalţi jucători îl plac, este apreciat în vestiar, realizează multe acţiuni caritabile. Are însă demonii săi. Toţi avem această teamă de eşec şi problema e cum să te descurci cel mai bine cu asta” - John McEnroe, consultant pentru BBC.

În plus, americanul a declarat că „avem mare nevoie” de jucători de felul australianului, „dar nu avem nevoie de el dacă nu face eforturi decât jumătate din timp".

Pe parcursul turneului de la Wimbledon, din cauza ieşirilor sale la adresa publicului, arbitrilor şi chiar propriului anturaj, Kyrgios a cumulat amenzi în total de 17.000 dolari, dar calificarea în prima lui finală de Grand Slam i-a adus un premiu de 1,18 milioane euro.

Nick Kyrgios va trebui să se prezinte în data de 2 august la un tribunal din Canberra, Australia, pentru a răspunde acuzațiilor de agresiune asupra fostei sale iubite.