​Nu a mai disputat un meci oficial de un an de zile (de la Wimbledon 2021), problemele de sănătate dându-i mari bătăi de cap (trei operații la genunchi). Roger Federer a vorbit pentru Algemeen Dagblad despre retragerea din tenis, un episod care pare mai aproape decât oricând.

Roger FedererFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Roger Federer și cariera strălucitoare din tenis - Finalul e mai aproape ca oricând

A impresionat de-a lungul unei cariere de excepție, iar așteptările fanilor săi sunt acelea că va reveni pe teren și va mai putea ridica măcar o dată trofeul de la Wimbledon.

Vârsta nu iartă însă pe nimeni, iar așteptata revenire ar putea să nu se mai producă. Mister Perfect va împlini 41 de ani pe 8 august, iar într-o discuție cu olandezii de la Algemeen Dagblad marele campion elvețian a precizat că nu crede că mai are nevoie de tenis.

„Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună.

Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vreau să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului.

Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta” - Roger Federer, pentru publicaţia olandeză Algemeen Dagblad.

Cine este Roger Federer

A urcat pentru prima dată pe locul 1 mondial în data de 2 februarie 2004, iar de-a lungul carierei a stat pe cea mai înaltă poziție timp de 310 săptămâni.

Are 1251 de victorii și 275 de înfrângeri, iar titlurile ATP sunt în număr de 103. Dintre acestea, 20 sunt de Grand Slam (mult timp, un record pentru tenisul mondial).

A adunat doar din premiile din tenis $130.594.339, iar la nivel de popularitate este, cel mai probabil, cel mai iubit jucător din istoria sportului alb.

A încheiat pe locul 1 anul în cinci rânduri: 2004, 2005, 2006, 2007 și 2009.

Roger Federer, un jucător fabulos: