Simona Halep a revenit în România după înfrângerea în fața Elenei Rybakina din semifinalele Wimbledon 2022. Stând de vorbă cu jurnaliștii prezenți la ajungerea ei în țară, fosta lideră mondială a ținut să vorbească și despre noua stea a natației mondiale: David Popovici.

Simona HalepFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep a părăsit Wimbledon 2022 în faza semifinalelor, fosta lideră WTA fiind învinsă de Elena Rybakina.

La întoarcerea în țară, Halep a vorbit și despre David Popovici, dublu medaliat cu aur la CM Natație Budapesta, care în prezent participă la Campionatele Europene de Înot la Juniori organizate de Otopeni.

Simona Halep și sfaturile pentru David Popovici: Păstrarea calmului, iubirea față de ceilalți și încrederea în propriile decizii

Dubla câștigatoare de Grand Slam i-a transmis lui David Popovici felicitările ei și l-a sfătuit în cateva privințe.

„David e un sportiv excepțional deja și cu siguranță va fi și mai mare. Îl felicit din tot sufletul, știu câtă muncă este în spatele performanțelor lui.

Și mă bucur tare mult că are încredere în el, se vede asta în atitudinea lui și sunt sigură că o să facă alte lucruri mărețe. Mă bucur pentru el, este un moment deosebit.

Îi doresc să rămână calm, să ia toată dragostea oamenilor și să nu asculte absolut nimic în afară de ceea ce simte el" - Simona Halep, conform Eurosport.

Popovici a cucerit nu mai puțin de patru medalii la Otopeni: aurul la 200m liber, 50 m liber și cu ștafetă masculină 4x100m liber, cât și argintul cu ștafeta combinată de 4x100 m liber.