Nick Kyrgios va juca duminică în prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon 2022, împotriva lui Novak Djokovic. Înainte de confruntare, australianul a recunoscut că nu crede că vreodată vor mai exista jucători de tenis la fel de dominanți precum Nole, Rafael Nadal și Roger Federer.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marea finala de la Wimbledon 2022 va începe duminică, la ora 16:00, și va fi LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Jucătorul de tenis australian are un avantaj împotriva lui Novak Djokovic: sârbul nu a câștigat nici măcar un set împotriva sa în cele două confruntări directe desfășurate până acum.

Nick Kyrgios, moment de sinceritate înainte de finala Wimbledon 2022: Federer, Nadal și Djokovic sunt unici în tenisul mondial

Înainte de marea finală de la All England Club, Kyrgios a ținut să laude BIG 3 susținând că o astfel de dominație nu va mai exista vreodată în tenisul mondial.

„Nimeni nu îi poate înlocui, sincer să vă spun. Avem o mulțime de jucători tineri talentați. Alcaraz este incredibil, pe Sinner l-ați văzut ce poate să facă (n.r. la meciul cu Djokovic din sferturi).

Dar nu vom mai vedea un luptător precum Rafa. Nu vom mai vedea vreodată pe cineva care să mânuiască racheta așa cum o face Roger, fără vreun efort.

Probabil că nu vom mai vedea pe nimeni care câștigă și joacă atât de bine precum Djokovic.

Dacă voi fi capabil să ridic vreodată deasupra capului un trofeu de Grand Slam, vă rog să nu puneți presiune pe mine să mai câștig unul. Jucătorii ca Federer, Nadal și Djokovic sunt atât de rari" - Nick Kyrgios, conform The Age.

Djokovic și Kyrgios s-au mai întâlnit de două ori în circuitul ATP, iar australianul s-a impus de fiecare dată: 7-6(2), 7-5 la Acapulco și 6-4, 7-6(3) la Indian Wells (ambele meciuri au avut loc în 2017).​