Australianul de 27 de ani va juca în finală cu campionul en-titre Novak Djokovic, care l-a întrecut pe englezul Cameron Norrie în cealaltă semifinală. „Am avut un somn agitat după ce am aflat, din cauza că m-am înfierbântat”, a spus Nick.

Nick KyrgiosFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Am simțit multă anxietate și mă simțeam foarte nervos, deși eu de obicei nu am nervi.” Kyrgios, care nu jucase nicio semifinală la un turneu major, era în oraș la cină când a primit vestea.

Dar în ciuda faptului că a dormit prost, el a afirmat vineri că este un „pachet exploziv de energie”.

„Vreau să mă duc chiar acum pe un teren de antrenament, să dau în mingi și doar să vorbesc. Aș vrea ca finala să vină mai repede. Știu că trebuie să mă calmez. Mai sunt două zile până atunci. Sper ca la noapte să mă odihnesc mai bine, un ceai de mușețel mă va ajuta.”

Kyrgios a aflat tot în această săptămână că va trebui să apară în fața unui tribunal din Australia luna viitoare pentru că este acuzat de agresiune.

Un ziar britanic a scris că finala cu Kyrgios este cel mai urât coșmar pentru Wimbledon, australianul fiind deja amendat de două ori la această ediție pentru comportament necorespunzător.

„Să fiu cinstit, n-am citit, n-am văzut”, a spus Kyrgios, care l-a învins miercuri pe chileanul Garin. „E ceva cu care trebuie să trăiesc. Asta este lumea noastră. Sunt în finală la Wimbledon. Știu în adâncul meu prin ce-am trecut și pentru ce am muncit. Încerc doar să mă bucur de parcurs. Dacă asta vor să scrie, n-au decât. Eu pot să controlez doar ce fac eu.”

Sursa: BBC