Simona Halep a revenit în România după înfrângerea dureroasă în fața Elenei Rybakina din semifinalele Wimbledon 2022. Fosta lideră mondială a vorbit la întoarcerea în țară despre impactul major adus de Patrick Mouratoglou în cariera ei, cât și despre rezultatele din ultima perioadă.

Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patrick Mouratoglou a anunțat programul Simonei Halep după eliminarea de la Wimbledon 2022: La ce turnee va participa

Favorită la calificare înaintea meciului care a avut loc joi, Simona Halep a fost învinsă în două seturi de Elena Rybakina (6-3, 6-3) și s-a oprit în semifinale la Wimbledon 2022.

Simona Halep susține că Patrick Mouratoglou i-a redat plăcerea de a juca tenis

Învinsă în penultimul act la All England Club, Simona Halep a declarat la întoarcerea în România că antrenorul ei a ajutat-o să redevină pasionată de tenis, iar rezultatele din ultima perioadă confirmă asta.

„A fost foarte bine, a fost un sezon pe iarbă foarte bun. Mă bucur că mi-am regăsit încrederea și jocul bun.

Am fost un pic obosită, mai mult mental. Au fost 4 săptămâni pline, cu multe meciuri, în ultima perioadă n-am jucat atât de mult. S-a simțit un pic în semifinală, dar și ea a jucat foarte foarte bine.

Sunt foarte mulțumită de tot sezonul de iarbă. Normal că am încrederea și curajul să spun că puteau să o fac mai bine, dar nu e rău nici ce s-a întâmplat.

Cu Rybakina am jucat un meci puțin mai slab, un tenis mai slab, serviciul nu mi-a intrat deloc. Dar și ea a jucat bine, a fost un nivel ridicat.

Simt că am din nou plăcerea, dorința de a fi pe teren. Pasiunea pentru tenis nu mi-a dispărut, încă este, dar m-a ajutat tare mult Patrick, mi-a readus plăcerea de a fi pe teren și de a munci. Cred că n-am muncit niciodată așa cum o fac acum.

Nu e chiar așa cum spuneau unii că mă voi despărți de Patrick după o lună. Este foarte bine și relația se consolidează.

Bineînțeles că toți avem nevoie de timp atunci când începem un parteneriat. Și s-a și văzut că deja începem să ne cunoaștem și să fie din ce în ce mai bine. Rezultatele o arată" - Simona Halep, conform Eurosport.

Elena Rybakina va juca sâmbătă, de la ora 16:00, finala de la Wimbledon împotriva lui Ons Jabeur. Meciul va fi LiveBlog pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.