Simona Halep a fost aproape de o nouă finală la Wimbledon, dar a fost eliminată în penultimul act de Elena Rybakina, chiar dacă sportiva din România era favorită înaintea partidei. După înfrângerea suferită de fosta lideră mondială în semifinalele Grand Slamului londonez, antrenorul francez a postat un mesaj pe rețelele de socializare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mouratoglou a recunoscut că adversara Simonei a jucat foarte bine în meciul de joi și le-a mulțumit fanilor care îi sunt aproape româncei indiferent de rezultatele obținute.

„Elena Rybakina a fost prea bună pentru noi astăzi. O înfrângere este întotdeauna foarte dezamăgitoare, mai ales când dai tot ce ai, la toate nivelurile. Dar întotdeauna este de pus în perspectivă, iar ultimele trei luni cu Simona Halep au fost uimitoare.

Acum este timpul pentru odihnă, înainte de o vară interesantă. Mulțumim masiv tuturor fanilor Simonei Halep, care o susțin în zilele bune, dar și în zilele rele” - Patrick Mouratoglou pe contul personal de Instagram.

Statistica partidei Simona Halep vs Elena Rybakina

Ași: 0-5

Duble greșeli: 9-0

Puncte câștigate cu primul serviciu: 71% - 73%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 38% - 53%

Puncte câștigate la fileu: 12/14 (86%) - 8/13 (62%)

Puncte de break convertite: 1/1 (100%) - 3/9 (33%)

Lovituri câștigătoare: 16-21

Erori neforțate: 15-16

Puncte câștigate: 52-62

Durată meci: 1h 16 min.

De știut:

  • Ons Jabeur și Elena Rybakina s-au mai întâlnit de trei ori, iar sportiva din Tunisia conduce cu 2-1.

  • Finala de la Wimbledon va fi prima de Grand Slam pentru Ons Jabeur și Elena Rybakina.

  • Pentru prezența în penultimul act de la All England Club, Halep va primi un cec în valoare de 535.000 de lire sterline.
  • Simona a câștigat turneul de la Wimbledon în 2019, iar campioana en-titre este Ashleigh Barty (s-a retras între timp din tenis).