​​Într-un video postat pe mediile sociale, cunoscutul antrenor Patrick Mouratoglou, aflat la Wimbledon alături de Simona Halep (cu bune rezultate, care sperăm să continue) a prezentat trei motive pentru care australianul Nick Kyrgios poate câștiga ediția din acest an a turneului, deși Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt încă în cursă.

Nick KyrgiosFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Patrick Mouratoglou îl vede capabil pe Nick Kyrgios să-i învingă pe Djokovic și Nadal la Wimbledon 2022

În primul rând, Mouratoglou vede o armă în tehnicile variate de serviciu ale lui Kyrgios, inclusiv neconvenționalul serviciu „de sub mână”, care-i pot aduce mari beneficii pe iarbă, transmite Tennis World USA.

Apoi, Mouratoglou se referă la tenisul extrem de imprevizibil al lui Kyrgios, în care-și ascunde foarte bine intențiile și poate disimula până-n ultima clipă o scurtă de efect.

Iar ultimul argument al antrenorului francez cu origini grecești, fost aliat al Serenei Williams, este faptul că australianul este un luptător neînfricat.

În susținerea ultimului argument, Mouratoglou punctează faptul că Nick are victorii la toți cei din „Big 3” și chiar îl conduce pe Djokovic cu 2-0 la confruntări directe.

Nick Kyrgios, rezultate contra Big 3

Kyrgios vs Federer 1-6

Kyrgios vs Nadal 3-6

Kyrgios vs Djokovic 2-0

Dar argumentul suprem pentru care Nick Kyrgios, apreciat unanim ca unul din cei mai dotați fizic și talentați jucători activi, este un favorit la Wimbledon vine de la el însuși.

După victoria în fața lui Brandon Nakashima din runda a patra, în care a demonstrat și disciplină și concentrare, Nick a declarat că „mulți vor fi deranjați” de faptul că el a ajuns iar în sferturi de finală, dar „are o senzație plăcută” să le închidă gura criticilor săi.

„A fost o vreme când trebuia să fiu scos din pub cu forța la 4 dimineața, ca să joc cu Rafael Nadal. Agentul meu trebuia să vină să mă scoată înaintea meciului de pe Centre Court la Wimbledon. Am parcurs un drum lung de atunci, cu siguranță”, a încheiat Nick, care se simte evident bine în postură de favorit.

Postarea în care Patrick Mouratoglou vorbește despre șansele lui Nick Kyrgios la câștigarea Wimbledon 2022