Nick Kyrgios este în centrul atenției la Wimbledon 2022, acolo unde s-a calificat în sferturi. Australianul a avut parte de mai multe momente controversate, iar Barbara Schett, fostă jucătoare importantă din circuitul feminin, consideră că trebuie luate măsuri împotriva tenismenului.

Nick KyrgiosFoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nick Kyrgios s-a calificat în sferturi după trei ore și 10 minute de joc cu Brandon Nakashima, scor 4-6, 6-4, 7-6(2), 3-6, 6-2.

După meciul tensionat din optimi contra lui Stefanos Tsitsipas, în urma căruia cei doi sportivi au fost amendați de organizatori, Kyrgios a fost din nou în centrul unei controverse.

În setul decisiv al partidei contra lui Nakashima, Kyrgios l-a apostrofat pe arbitrul de scaun după o minge considerată în out de arbitrul de linie.

„Stai în scaunul tău înalt așa că spune-mi tu dacă e sau nu în teren.

Să îmi irosesc un challenge, nu? Cum de nu ai văzut dacă e bună sau nu, de ce nu îmi spui ce a fost?” - Nick Kyrgios.

Barbara Schett crede că Nick Kyrgios trebuie penalizat mai dur de arbitri pentru ieșirile sale

„Îmi pare rău să văd că Nick este lipsit de respect față de arbitri.

În viitor, aș vrea să îi văd pe aceștia că sunt mult mai fermi în ceea ce îl privește pe Kyrgios. E nevoie să îl penalizeze când are o astfel de atitudine.

Deja nu mai e vorba doar de tenis, probabil că mulți consideră că Nick face spectacol, că e distractiv, dar de multe ori ceea ce el face nu are legătură cu tenisul. E dezamăgitor” - Barbara Schett, conform Eurosport.

În sferturi, Nick Kyrgios îl va înfrunta pe Cristian Garin (43 ATP).