Simona Halep a avut o evoluție aproape perfectă pe terenul central de la Wimbledon, a învins-o cu 6-1, 6-2 pe iberica Paula Badosa (după doar 59 de minute de joc) și s-a calificat în sferturile competiției de la All England Club.

Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, revenirea pe terenul central, tenisul fără fisură și calificarea în sferturi la Wimbledon

La finalul partidei cu Badosa, Simona a vorbit despre sentimentele pe care le-a avut la revenirea pe terenul central (ultima dată a jucat aici la finala câștigată în 2019) și s-a declarat mulțumită de jocul ei pe iarba londoneză.

„Mi-am dorit să fiu aici astăzi (n.r. pe arena centrală). Cred că am făcut un meci bun. Badosa joacă foarte bine, este greu să o bați. Mi-a plăcut foarte mult să revin pe arena centrală, în fața acestor spectatori nemaipomeniți, care mereu mă susțin. E o plăcere!

Nu m-am gândit că n-am pierdut niciun set. Sunt mulțumită de cum joc în turneu, în fiecare zi e mai bine. De abia aștept următorul meci, sper să joc la fel de bine precum astăzi.

Mi-a lipsit enorm Wimbledon, joc pentru prima dată în ultimii trei ani. A fost minunat să joc, am fost mai emoționată ieri decât astăzi. Arena centrală este extraordinară, încerc să joc cât mai bine aici” - Simona Halep, la interviul de pe teren.

Iarba se potrivește jocului Simonei Halep - Ce a spus despre meciul cu Amanda Anisimova

La conferința de presă, campioana ediției din 2019 a vorbit și despre meciul din sferturi cu Amanda Anisimova. Sportiva noastră a învins-o categoric pe americancă la Bad Homburg, cu doar două săptămâni în urmă, scor 6-2, 6-1.

„Va fi un meci diferit. Bineînțeles, acela a fost un meci grozav pentru mine, dar mă aștept la o partidă dificilă. Sunt aici să joc la fel cum am jucat astăzi, mă concentrez pe jocul meu. Sunt sigură că pot juca un tenis la fel de bun din nou, dar va fi o provocare. Sunt sferturile de finală de la Wimbledon. Sunt pregătită și abia aștept meciul următor.

Iarba nu este o suprafață ușoară, trebuie să te conectezi cu ea. Trebuie să te obișnuiești cu ea. Îmi place că e o suprafață rapidă, o simt. Am stabilitate, picioarele mele sunt destul de puternice pe această suprafață. Da, îmi place pentru că este rapidă, este în mine. Este o suprafață bună pentru mine. Simt că se potrivește jocului meu” - Simona Halep.

De știut:

  • Următoarea adversară a Simonei Halep de la Wimbledon va fi Amanda Anisimova (favorită 20), după ce americanca a trecut de Harmony Tan (115 WTA - cea care a eliminat-o pe Serena Williams în primul tur), scor 6-2, 6-3.
  • Pentru calificarea în sferturile de la Wimbledon, Simona Halep va primi un cec în valoare de 310.000 de lire sterline (aproximativ 380.000 de dolari).

  • La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).

Wimbledon 2022, sferturi de finală

Ajla Tomljanovic vs Elena Rybakina (17)

Simona Halep (16) vs Amanda Anisimova (20)

Marie Bouzkova vs Ons Jabeur (3)

Tatjana Maria vs Jule Niemeier.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: 6-3, 6-2 vs Karolina Muchova

Turul II: 7-5, 6-4 vs Kirsten Flipkens

Turul III: 6-4, 6-1 vs Magdalena Frech

Optimi: 6-1, 6-2 vs Paula Badosa

Sferturi: Amanda Anisimova

Semifinale: Elena Rybakina / Ajla Tomljanovic

Finala: Ons Jabeur.