Ziua de grație: La revenirea pe terenul central (ultima dată a jucat aici la finala câștigată în 2019), Simona Halep a arătat un tenis fără fisură: agresivă, sigură cu serviciul, cu o deplasare incredibilă și cu o defensivă care a produs multe pagube în mentalul Paulei Badosa. Calificarea în sferturile de la Wimbledon a venit după o victorie blitz: 6-1, 6-2, după doar 59 de minute.

Simona HalepFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Simona Halep a jucat perfect din punct de vedere tactic împotriva Paulei Badosa (a patra favorită): a lovit mingea din urcare, a redus mult din timpul de reacție al adversarei, a dictat ritmul, a schimbat inspirat direcția de lovire și a produs multe dubii în mintea ibericei grație defensivei. Victoria categorică a venit după doar 59 de minute.

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Paula Badosa

Statistica partidei Simona Halep vs Paula Badosa

Ași: 3-1

Duble greșei: 2-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 89%-48%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 68%-43%

Puncte câștigate la fileu: 3/3(100%) - 0/1(0%)

Puncte de break convertite: 4/10(40%) - 0/1 (0%)

Lovituri câștigătoare: 17-7

Erori neforțate: 9-20

Puncte câștigate: 59-33

Distanță acoperită: 1627.2 metri - 1521.8 metri

Durată meci: 59 min.

Pentru Halep urmează un meci contra americancei Amanda Anisimova (favorită 20, locul 25 WTA): a trecut de Harmony Tan (115 WTA - cea care a eliminat-o pe Serena Williams în primul tur), scor 6-2, 6-3.

Pentru calificarea în sferturile de la Wimbledon, Simona Halep va primi un cec în valoare de 310.000 de lire sterline (aproximativ 380.000 de dolari).

Cine este Amanda Anisimova

Amanda s-a născut la 31 august 2001, la Freehold, New Jersey (SUA). A început să joace după ce a mers zilnic la antrenamentele surorii sale. Până acum, a adunat 132 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 73 de înfrângeri.

Are în palmares două trofee WTA: Bogota (2019) și Melbourne (2022). A mai ajuns în finala turneului de la Hiroshima (2018).

În prezent, Anisimova ocupă poziția 25 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 21 WTA, în octombrie 2019. De-a lungul timpului a strâns din tenis $3.392.424.

Simona Halep vs Amanda Anisimova 2-1

Simona și Amanda s-au mai întâlnit de trei ori, iar sportiva noastră s-a impus în ultimele două confruntări.

2022, Bad Homburg: 6-2, 6-1 pentru Halep

2020, Roland Garros: 6-0, 6-1 pentru Halep

2019, Roland Garros: 6-2, 6-4 pentru Anisimova.

Wimbledon 2022, sferturi de finală

Ajla Tomljanovic vs Elena Rybakina (17)

Simona Halep (16) vs Amanda Anisimova (20)

Marie Bouzkova vs Ons Jabeur (3)

Tatjana Maria vs Jule Niemeier.

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Badosa:

Ziua a 8-a de la Wimbledon 2022 este live blog pe HotNews.ro.

Simona Halep - Paula Badosa 6-1, 6-2, în optimile de la Wimbledon 2022

6:2 Simonatrimite un forhand inside-in din retragere, punctul îi revine. Sunt trei mingi de meci pentru Halep (0-40). Prima este salvată cu un serviciu pe linie. Și a doua este salvată: iberica a jucat la totul sau nimic cu forehandul. După 59 de minute de joc, Simona Halep este în sferturile de la Wimbledon 2022.

5:2 Badosa continuă monologul frustrărilor (își strigă supărările), iar Simona trimite un as (30-0). Contre-pied al Simonei: se face 40-0. Game alb, Halep se află la un singur game distanță de calificarea în sferturile de la Wimbledon 2022.

4:2 Paula ratează un rever, început greu de game pentru iberică. Badosa greșește un forehand într-un moment în care conducea ostilitățile (0-30). Limbajul corpului nu transmite semnale prea bune pentru Paula. Halep insistă pe reverul adversarei, apar două mingi de break (15-40). Simona conduce schimbul, iar punctul îi revine: break, Halep s-a distanțat la 4-2.

3:2 Din defensivă, Paula face lejer tranziția și câștigă punctul cu un forehand în cross lung. Multă răutate în jocul Simonei: reverul în lungul liniei strânge multe aplauze pe Centralul londonez. Demivoleu de manual al Simonei din preajma fileului, ea închide gameul cu stil. Halep conduce cu 3-2.

2:2 Retur luat devreme, iar Simona câștigă punctul. Badosa încearcă să țină pasul, dar Halep este în acest moment la un nivel foarte ridicat. Mai greșește și Simona: minge de pe mediană trimisă în aut. Două mingi de break: forehandul inside-out al Simonei face diferența. Prima este salvată de Paula cu un contre-pied inspirat. Păcat: Halep comite o eroare neforțată, egalitate. Serviciul o ajută pe Badosa, dar Simona nu predă armele: forehandul (încă o dată) este mi-nu-nat! Defensivă fantastică a Simonei: returnează tot, iar Badosa se enervează și trimite în aut.

Halep trimite prea scurt, telefonat, iar Badosa nu o iartă. Egalitate. Departe de minge, Simona nu mai are control pe forehand. Halep se deplasează incredibil, iar cea care greșește este Paula (a patra egalitate). Prima scurtă din meci este a Paulei: execuție mascată perfect. Simona a fost aproape de o accidentare. Din păcate, Halep scapă printre degete un game în care a avut trei mingi de break.

2:1 As al Simonei, Badosa cere reluare, dar mingea este bună. Badosa trimite adânc, iar Simona nu mai poate controla lovitura. Halep aleargă fantastic dintr-o parte în alta, iar Paula ratează voleul drive de forehand. Iberica se enervează și strigă către loja ei. Simona o atacă pe adversară pe forehand, ea are câștig de cauză. Dublă greșeală a Simonei (40-30). Egalitate după ce Halep scapă un rever în aut. Minge de break după ce Halep forțează prea mult cu un forehand în cross lung. Se joacă la un nivel foarte intens, cel mai lung raliu de până acum este al Simonei - egalitate. Combinație serviciu-backhand cross, iar Simona are minge de game. Halep salvează un game care i-ar fi putut da multă încredere adversarei.

1:1 Rever în lungul liniei fantastic al Simonei: ce lovitură! Paula revine cu serviciul (30-15). Iberica oprește seria de șase gameuri la rând câștigate de Halep.

1:0 Simona conduce și primele raliuri din setul al doilea. Badosa este plimbată dintr-o parte în alta, Halep nu-i oferă timp de reacție. Game alb de serviciu pentru Halep, ea conduce cu 1-0.

6:1 Retur ratat al Simonei pe un serviciu puternic al Paulei. Halep o deplasează cu forehandul inside-out pe iberică, iar aceasta greșește. Mingea sare rău dintr-un loc de unde iarba a dispărut complet, iar Simona trimite în aut. Retur în picioarele adversarei, iar Halep câștigă punctul. Dublă greșeală, iar de la 40-15 se ajunge la egalitate. Minge de set pentru Halep: forehandul este foarte sigur până acum. După doar 23 de minute, Simona câștigă primul set, scor 6-1.

5:1 Paula arată primele semne de frustrare, caută răspunsuri la cei din loja sa. Simona ridică pumnul după încă un raliu intens pe care l-a câștigat. Serviciu la exterior foarte bun, Halep se distanțează la 5-1 în primul set.

4:1 Forehandul Simonei mai produce o lovitură direct câștigătoare. Este până acum lovitura care face diferența. Badosa nu are un control prea bun atunci când nu i se deschid unghiurile. Sunt trei mingi de break: multe erori ale ibericei (sigur, unele dintre ele sunt forțate). Cu un rever în cross lovit din urcare Simona face al doilea break. A fost un game câștigat la zero contra serviciului. Este 4-1 pentru jucătoarea noastră.

3:1 Forehandul în lungul liniei produce o lovitură câștigătoare. Badosa face o jumătate de pas în față, lucru care îi permite să domine raliul (15-30). Iberica vrea prea mult de la un rever pe partea mai înaltă a fileului, egalitate la 30. Badosa se lasă pe spate, iar mingea nu prinde terenul: 40-30. Se face 3-1 pentru Halep.

2:1 Pe o minge lungă a Simonei, Paula nu mai are control și trimite pe culoarul de dublu. Halep încearcă să joace lung, cât mai aproape de baseline. Trimite însă în aut. Simona returnează de pe mediană înalt și scurt, iar Badosa nu o iartă cu un rever în cross. Prima minge de break a partidei este de partea Simonei. Din păcate, forehandul nu înalță suficient mingea, este din nou egalitate. Defensiva Simonei produce a doua minge de break. Passing de senzație al Simonei cu reverul în cross scurt: break făcut de Halep!

1:1 Paula este agresivă și de la retur. Simona servește bine până acum (30-15). Urcată spre fileu, Halep închide punctul cu backhand în lungul liniei. Este nevoie de astfel de execuții pentru a ridica nivelul de încredere. Game bun pentru jucătoarea noastră, ea restabilește egalitatea.

S-a auzit deja din tribune un prim: Hai, Simona!

0:1 Meciul a început cu Paula la serviciu. Iberica își arată intențiile ofensive de la primele puncte. Simona este obligată să lovească din deplasare și nu are control pe execuții. Game de debut câștigat la zero de Badosa.

Simona și Paula au intrat pe arena centrală. A început încălzirea.

Meciul ar putea începe undeva în jurul orei 19:15.

Simona Halep și Paula Badosa au mai jucat o singură dată în circuitul WTA, chiar în acest an, iar Simona s-a impus fără emoții la Madrid, pe zgură, scor 6-3, 6-1.

Ons Jabeur (cap de serie numărul 3) și Paula Badosa (cap de serie numărul patru) sunt singurele favorite dintre primele zece rămase încă în competiția de la All England Club.

Au fost eliminate deja: Iga Swiatek (1), Anett Kontaveit (2), Maria Sakkari (5), Karolina Pliskova (6), Danielle Collins (7), Jessica Pegula (8), Garbine Muguruza (9) și Emma Răducanu (10).

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: 6-3, 6-2 vs Karolina Muchova

Turul II: 7-5, 6-4 vs Kirsten Flipkens

Turul III: 6-4, 6-1 vs Magdalena Frech

Optimi: 6-1, 6-2 cu Paula Badosa

Sferturi: Amanda Anisimova

Semifinale: Elena Rybakina / Ajla Tomljanovic

Finala: Ons Jabeur.