Nick Kyrgios a trecut de Stefanos Tsitsipas și s-a calificat în optimile Wimbledon 2022 la finalul unui meci tensionat în care a cerut chiar descalificarea adversarului. Cei doi au aflat ce sancțiuni au primit după scandalul creat la All England Club.

Nick Kyrgios si Stefanos TsitsipasFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a pierdut setul al doilea, Tsitsipas s-a enervat, a trimis o minge în tribune și aproape că a lovit un spectator.

Kyrgios a petrecut pauza dintre seturi strigând la arbitru și cerând intervenția supervizorului turneului în încercarea sa de a obține descalificarea grecului (dar acesta a scăpat doar cu un avertisment).

Chiar dacă australianul este cel cunoscut pentru momentele de acest gen, Stefanos și-a pierdut cumpătul în timpul partidei care a avut loc sâmbătă și și-a luat de mai multe ori la țintă adversarul (l-a ratat de fiecare dată, dar s-a mai ales cu alte penalizări și cu fluierături din partea publicului).

La finalul meciului, cei doi jucători și-au strâns rapid mâinile, iar Tsitsipas a afirmat că a făcut acest lucru doar în semn de recunoaștere a tenisului arătat de Kyrgios.

Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas, amendați după scandalul creat la Wimbledon 2022

Grecul va trebui să achite 10.000 de dolari pentru că a trimis o minge în tribună, iar australianul a fost amendat cu 4.000 de dolari pentru că a spus o obscenitate.

Meciul s-a încheiat (2)6-7, 6-4, 6-3, 7-6(7) în favoarea australianului după trei ore și 16 minute de joc.

La conferința de presă de după partidă, Tsitsipas l-a acuzat pe Kyrgios că își hărțuiește constant aversarii. În replică, Kyrgios a susținut că grecul „caută mereu scandal”.

În runda următoare a competiției de la All England Club, Nick Kyrgios va juca împotriva americanului Brandon Nakashima (56 ATP).

Momentul în care Nick Kyrgios cere descalificarea lui Stefanos Tsitsipas

*sursă video: Eurosport