Favorit numărul 5 la Wimbledon 2022, Carlos Alcaraz a fost eliminat în optimi de italianul Jannik Sinner. Noul elev al lui Darren Cahill s-a impus în patru seturi și ar putea avea parte de un duel cu Novak Djokovic în runda următoare a competiției de la All England Club.

Carlos AlcarazFoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sinner (cap de serie 10) a avut nevoie de trei ore și 36 de minute pentru a trece de senzația sezonului din circuitul ATP (Alcaraz a cucerit 4 titluri în acest an), scor 6-1, 6-4, (8)6-7, 6-3.

Carlos a salvat în total cinci mingi de meci (două în tiebreakul celui de-al treilea set și trei în setul al patrulea), dar nu a reușit să revină în partidă.

Jannik, care a mai trecut de Stan Wawrinka, Mikael Ymer și John Isner pe iarba londoneză, va juca în sferturi cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic (principalul favorit) și Tim van Rijthoven (104 ATP).

Rezumatul partidei dintre Jannik Sinner și Carlos Alcaraz

​Cine este Jannik Sinner, noul elev al lui Darren Cahill

În vârstă de 20 de ani, Sinner se află în prezent pe locul 13 în clasamentul ATP, iar cel mai sus a fost pe 9 (anul trecut). Are deja 5 titluri în CV, iar până acum a câștigat doar din premiile din tenis $5.274.334.

Are 1.88 metri, 76 de kilograme și mai este antrenat și de Simone Vagnozzi. Este un jucător care execută backhandul cu două mâini.