Seria de victorii consecutive a polonezei Iga Swiatek s-a oprit la 37, lidera ierarhiei mondiale fiind eliminată în turul trei de la Wimbledon 2022. După meciul cu Alize Cornet, sportiva în vârstă de 21 de ani a vorbit despre ce nu a funcționat pe iarba londoneză.

Iga SwiatekFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek explică eliminarea prematură de la Wimbledon 2022

„Să spunem că am simțit că nu sunt în cea mai bună formă, așa că eram conștientă că poate veni această înfrângere. Poate că nu este atitudinea corectă, dar asta este situația în acest moment.

Am încercat multe lucruri pentru a mă simți mai bine pe teren, dar nu mi-a ieșit nimic. Așa că nu pot să fiu prea dură cu mine” - Iga Swiatek, citată de Eurosport.

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat ultimele șase turnee la care a participat înainte de Wimbledon: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros.

Înaintea meciului cu Alize Cornet, Iga Swiatek înregistrase 37 de victorii consecutive (35 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu). Nicio jucătoare nu mai reușise o asemenea serie după 2000.

Favoritele cad pe capete la Wimbledon 2022

Din primele zece favorite de la Wimbledon 2022 mai sunt în competiție doar două sportive: Ons Jabeur (3) și Paula Badosa (4).

Au părăsit deja Grand Slamul următoarele: Iga Swiatek (1), Anett Kontaveit (2), Maria Sakkari (5), Karolina Pliskova (6), Danielle Collins (7), Jessica Pegula (8), Garbine Muguruza (9) și Emma Răducanu (10).