​Nick Kyrgios s-a calificat în optimi la Wimbledon 2022: australianul l-a învins în patru seturi pe Stefanos Tsitsipas, scor (2)6-7, 6-4, 6-3, 7-6(7), după un meci foarte tensionat în timpul căruia a cerut chiar și descalificarea adversarlui.

Nick Kyrgios si Stefanos TsitsipasFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a pierdut setul al doilea, Tsitsipas s-a enervat, a trimis o minge în tribune și aproape că a lovit un spectator. Kyrgios a petrecut pauza dintre seturi strigând la arbitru și cerând intervenția supervizorului turneului în încercarea sa de a obține descalificarea grecului (dar acesta a scăpat doar cu un avertisment).

Chiar dacă australianul este cel cunoscut pentru momentele de acest gen, Stefanos și-a pierdut cumpătul în timpul partidei care a avut loc sâmbătă și și-a luat de mai multe ori la țintă adversarul (l-a ratat de fiecare dată, dar s-a mai ales cu alte penalizări și cu fluierături din partea publicului).

La finalul meciului, cei doi jucători și-au strâns rapid mâinile, iar Tsitsipas a afirmat că a făcut acest lucru doar în semn de recunoaștere a tenisului arătat de Kyrgios.

Momentul în care Nick Kyrgios cere descalificarea lui Stefanos Tsitsipas

*sursă video: Eurosport

Scandalul dintre Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas a continuat și la conferințele de presă

Primul care a atacat la finalul partidei a fost Tsitsipas. Stefanos a afirmat că australianul „face circ” pe teren și l-a acuzat pe acesta de „hărțuire constantă”.

„Da, este o agresiune constantă. Asta face el, el își agresează adversarii. Probabil că el însuși era un bătăuș la școală. Nu-mi plac bătăușii. Nu-mi plac oamenii care îi agresează pe ceilalți. Are și câteva trăsături bune în caracterul său, dar cred că are și o latură foarte întunecată, care, dacă este expusă, poate face cu adevărat mult rău chiar și oamenilor din jurul lui.

Nu cred că ar putea să juca fără să aibă acest circ prin preajmă. Este doar modul în care îi place să se comporte pe teren. Pur și simplu scapă mereu. Am vorbit puțin cu arbitrul, spunându-i că, depășește de multe ori limita bunul simț.

A fost o mare eroare din partea mea (n.r. mingea trimisă în tribune la finalul setului secund)! Nu voi mai face asta niciodată și mi-am cerut scuze. Nu știu ce mi-a trecut prin cap. Tot circul făcut de adversarul meu cred că mi-a afectat modul de a gândi” - Stefanos Tsitsipas.

Răspunsul lui Nick Kyrgios nu s-a lăsat așteptat prea mult timp. Chiar dacă și-a declarat afecțiunea pentru grec în timpul interviului de pe teren, australianul și-a schimbat discursul când a auzit comentariile lui Tsitsipas.

„Și eu aș fi destul de supărat dacă aș pierde în fața cuiva două săptămâni la rând. Poate că ar trebui să-și dea seama cum să mă mai bată de câteva ori mai întâi și apoi să ajungă la asta.

Cred că încearcă să facă meciul ăsta să fie despre mine, are niște probleme serioase, pe bune, serioase. Sunt o persoană bună în vestiar. Am mulți prieteni, ca să știți. De fapt, sunt unul dintre cei mai apreciați. Sunt în regulă din punctul acesta de vedere. El nu e prea plăcut de lume” - Nick Kyrgios.

De știut:

  • În runda următoare a competiției de la All England Club, Nick Kyrgios va juca împotriva americanului Brandon Nakashima (56 ATP).
  • Singurul favorit rămas în competiție pe sfertul de tablou al lui Kyrgios este Alex De Minaur (19). Astfel, Nick are o șansă foarte bună de a ajunge cel puțin în semifinalele Grand Slamului londonez (unde ar putea da peste Rafael Nadal).

Rezumatul partidei dintre Nick Kyrgios și Stefanos Tsitsipas