Văzută de toți specialiștii drept mare favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon, Iga Swiatek a fost eliminată în turul al treilea de Alize Cornet. Franțuzoaica în vârstă de 32 de ani s-a impus în două seturi și a pus capăt unei serii de 37 de victorii consecutive prin care poloneza a intrat în istoria tenisului feminin.

Iga SwiatekFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflată pe locul 37 în clasamentul WTA, Cornet a obținut victoria în fața liderei mondiale după o oră și 33 de minute, scor 6-4, 6-2.

Oboseala acumulată de poloneză în ultimele luni și-a spus cuvântul: Iga a comis 33 de erori neforțate (Cornet a terminat meciul doar cu 7) și și-a pierdut de cinci ori serviciul.

În runda următoare a turneului de la All England Club, Alize o va întâlni pe Ajla Tomljanovic, după ce australianca a furnizat o altă surpriză eliminând-o pe Barbora Krejcikova (favorită 13).

Iga Swiatek se afla pe partea de tablou a Simonei Halep: cele două se puteau întâlni în semifinalele competiției.

Rezumatul partidei dintre Iga Swiatek și Alize Cornet

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat ultimele șase turnee la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart, Roma și Roland Garros.

Înaintea meciului cu Alize Cornet, Iga Swiatek înregistrase 37 de victorii consecutive (35 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

Favoritele cad pe capete la Wimbledon 2022

Din primele zece favorite de la Wimbledon 2022 mai sunt în competiție doar două sportive: Ons Jabeur (3) și Paula Badosa (4).

Au părăsit deja Grand Slamul următoarele: Iga Swiatek (1), Anett Kontaveit (2), Maria Sakkari (5), Karolina Pliskova (6), Danielle Collins (7), Jessica Pegula (8), Garbine Muguruza (9) și Emma Răducanu (10).