John Isner a părăsit vineri turneul de la Wimbledon (a fost eliminat de Jannik Sinner în turul al treilea), dar a reușit să doboare recordul mondial de ași în circuitul ATP.​

John IsnerFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Americanul, care mai avea nevoie de 5 ași pentru a ocupa prima poziție în această ierarhie, l-a depășit pe croatul Ivo Karlovic în al doilea game în care s-a aflat la serviciu: a trimis asul cu numărul 13.729 din carieră la scorul de 1-1, 15/30, scrie atptour.com.

Isner a mai reușit alți 19 ași până la finalul partidei (are acum 13.748 în total), dar a cedat în trei seturi în fața italianului aflat pe locul 13 în clasamentul ATP; scor 6-4, 7-6(4), 6-3.

John Isner, cel mai bun serviciu din toate timpurile

„Este foarte tare. Este ceva de care sunt foarte mândru. Voi fi liderul din toate timpurile. Voi continua să joc, voi continua să adaug la totalul meu... Nu știu dacă (recordul) va fi doborât. Aș putea rămâne acolo sus pentru mult timp” - John Isner, înaintea meciului cu Jannik Sinner.

În timp ce Isner se apropia de doborârea recordului, Andy Roddick a explicat pe Twitter cine are cel mai bun serviciu din istorie: „Serviciul lui Isner este cel mai bun din toate timpurile. L-aș schimba imediat pe cel vechi pentru al lui fără să mă gândesc de două ori”.

De știut:

  • ATP a început să țină evidența recordurilor în 1991.

  • În vârstă de 37 de ani, „Big John” a terminat în șapte sezoane pe primul loc în circuitul ATP la numărul de ași serviți și a depășit de șapte ori pragul de 1.000 de ași, inclusiv un record al carierei de 1.260 în 2015.
  • În spatele serviciului său fulminant, Isner a câștigat 92% din gameurile de serviciu, inclusiv 79% din punctele cu primul serviciu. De asemenea, a salvat 71% din punctele de break.