În partea inferioară de tablou de la Wimbledon au avut loc surprize uriașe. Nu mai puțin de nouă capi de serie au părăsit prematur competiția de la All England Club. Astfel, vom asista la o situație neașteptată în care o jucătoare din afara top 60 WTA va ajunge în sferturile de finală pe iarba londoneză.

Wimbledon 2022Foto: wimbledon.com

Favoritele eliminate încă din primele două tururi

Danielle Rose Collins (8 WTA) a pierdut în primul tur cu jucătoarea Marie Bouzkova (66 WTA - Cehia).

Belinda Bencic (16 WTA) a fost învinsă în turul inaugural de Qiang Wang (140 WTA).

Kaia Kanepi (38 WTA), Martina Trevisan (29 WTA) și Beatriz Haddad Maia (28 WTA) au fost, de asemenea, eliminate încă din primul tur la Wimbledon.

Haddad Maia venea după două trofee câștigate pe iarbă anul acesta, la Nottingham și la Birmingham.

Răducanu și Kontaveit eliminate în turul 2

Favorita gazdelor, Emma Răducanu (11 WTA) a continuat forma mai puțin bună pe care a arătat-o după ce a câștigat US Open sezonul trecut și a fost învinsă în turul 2 la Wimbledon de Caroline Garcia (55 WTA).

Răducanu nu a reușit să își apere performanța de anul trecut de la al treilea Grand Slam al anului, când a ajuns până în optimi.

Astfel prima rachetă a Marii Britanii s-a oprit în fața jucătoarei din Franța, care a câștigat lejer scor 6-3, 6-3 și care se va duela pentru un loc în optimi cu Shuai Zhang (41 WTA).

Cap de serie numărul 2 la turneul din Marea Britanie, Anett Kontaveit (3 WTA) a pierdut în al doilea meci pe iarbă în acest an.

Jucătoarea din Estonia a pierdut în două seturi cu Jule Niemeier (97 WTA) din Germania, scor 6-4, 6-0. În primul tur, Anett Kontaveit a învins-o pe Bernarda Pera (123 WTA) cu 7-5, 6-1. Locul 2 mondial își continuă forma oscilantă din ultimul an.

Sorana Cîrstea (32 WTA) și Anhelina Kalinina (34 WTA) sunt celelalte jucătoare cap de serie eliminate în turul secund. Cîrstea a pierdut cu Tatjana Maria (103 WTA) 6-3, 1-6, 7-5, în timp ce Kalinina a fost scoasă din competiție de compatrioata Lesia Tsurenko (Ucraina).

Sfert de finală pentru o jucătoare din afara top 60 WTA

După seria de eliminări ale favoritelor, pe sfertul inferior de tablou de la Wimbledon 2022 se află 4 jucătoare din afara top 60 WTA.

Așadar, în turul 3 se vor duela Heather Watson (121 WTA) - Kaja Juvan (62 WTA) și Lesia Tsurenko (101 WTA) - Jule Niemeier (97 WTA). Una dintre aceste tenismene va atinge pentru prima oară cel puțin sferturile de finală la Wimbledon.

Wimbledon 2022, ziua 4 - Cele mai importante evenimente ale zilei sunt LiveBlog pe HotNews.ro.