Irina Begu s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon 2022, sportiva noastră reușind să obțină încă o victorie în două seturi pe iarba londoneză.

Irina BeguFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aflată pe locul 43 în clasamentul mondial, Begu și-a respectat statutul de favorită împotriva italiencei Elisabetta Cocciaretto (119 WTA) și s-a impus după o oră și 20 de minute de joc, scor 6-4, 6-4.

Irina va avea o misiune mai dificilă în runda următoare a competiției de la All England Club: va juca împotrva letonei Jelena Ostapenko (17 WTA și favorită 12).

De știut:

  • Begu și Ostapenko s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul WTA: românca s-a impus în 2018, la Madrid, scor 6-3, 6-3.
  • Pentru calificarea în turul al treilea, Irina Begu va primi un cec în valoare de 120.000 de lire sterline (aproximativ 146.000 de dolari).

  • România mai este reprezentată de alte patru jucătoare pe tabloul de la Wimbledon: Simona Halep, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu (vor juca joi în turul doi). Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul doi, iar Gabriela Ruse a părăsit competiția în runda inaugurală.

La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).