Nick Kyrgios și-a pierdut din nou cumpătul pe terenul de tenis. În primul tur de la Wimbledon 2022 (unde l-a învins pe Paul Jubb), australianul a scuipat spre unul dintre fanii din tribună și a jignit o arbitră de linie.

Nick KyrgiosFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

După trei ore și opt minute de joc, Nick Kyrgios l-a învins până la urmă pe britanicul Paul Jubb (219 ATP) cu scorul de 3-6, 6-1, 7-5, (3)6-7, 7-5. Australianul și-a pierdut cumpătul încă din primele minute ale partidei.

Nick Kyrgios a scuipat spre un fan și a jignit o arbitră la Wimbledon 2022

Sportivul australian a jignit o arbitră după doar 12 minute de joc, spunându-i că este „o mică turnătoare” (engl. a little snitch).

Mai mult de atât, după ce un fan l-a tachinat în repetate rânduri, Kyrgios este văzut pe camere scuipând spre respectivul suporter.

„Da, aşa s-a întâmplat, pentru că unul dintre fanii din tribune nu m-a respectat (n.r. dacă a scuipat spre fan). Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva către cineva care mă încuraja sau era neutru. Mă lupt cu multă negativitate, am învăţat să accept asta.

Ce nu înţeleg e de ce, atunci când răspund cu aceeaşi monedă, sunt penalizat. Acea persoană nici nu ştiu de ce a venit la meci. Nu era acolo ca să ţină cu Paul, a venit doar să mă calce pe nervi, să fie lipsit de respect la adresa mea. Nu e nicio problemă, dar i-am răspuns aşa cum merita.

I-am zis și arbitrei acele cuvinte pentru că nu făcusem nimic şi i-a semnalizat arbitrului de scaun că am spus ceva ce nu spusesem. Sunt probleme mari la linii. La un alt punct, am trimis mingea în teren clar şi arbitrul de linie, un bătrân, a strigat „out".

Dacă acest tip ar fi avut 40 de ani, ar fi văzut cu siguranţă că mingea a fost bună. Sunt sute de mii de dolari în joc, de ce aş avea înţelegere şi empatie pentru ei?" - Nick Kyrgios.

În turul doi la Wimbledon, Kyrgios îl va înfrunta pe sârbul Filip Krajinovic (31 ATP).

Momentul în care Nick Kyrgios scuipă spre un fan la Wimbledon 2022