Eliminată încă din primul tur la Wimbledon 2022, Serena Williams a făcut un anunț important după eșecul suferit în peste trei ore de joc în fața lui Harmony Tan (115 WTA).

Serena WilliamsFoto: Profimedia

Aflată la primul meci de simplu după o pauză de un an, Serena a părut capabilă să se impună în fața franțuzoaicei.

A servit pentru câștigarea partidei la scorul de 5-4 în setul decisiv, a salvat o minge de meci în al 12-lea game și a condus cu 4-0 în super-tiebreak, dar a pierdut cinci puncte la rând și Tan a fost mai concentrată în ultimele momente ale confruntării de pe Terenul Central.

După trei ore și 11 minute de luptă, Serena Williams a fost învinsă cu scorul de 7-5, 1-6, 7-6(10-7) în primul tur la Wimbledon 2022.

Serena Williams a declarat că va participa la US Open 2022

Deși a ajuns la aproape 41 de ani, Serena Williams a declarat după eșecul de la Wimbledon că nu se gândește la retragere și vrea să joace la US Open 2022.

„A fost o bătălie lungă, dar cu siguranţă că m-am simţit mai bine decât anul trecut, astfel că e un start bun.

Cred că fizic am stat destul de bine, dar în unele puncte cheie mental nu am fost la 100%.

Am gestionat bine unele dintre aceste puncte, dar din moment ce nu am câştigat, e clar că era nevoie de mai mult.

Am dat tot ce am putut azi şi sunt împăcată cu asta. Cu siguranţă că voi avea mai multă motivaţie să fac mai bine când voi juca acasă (n.r. la US Open)” - Serena Williams.

Serena Williams a cucerit titlul la simplu la All England Club de șapte ori de-a lungul carierei. La US Open s-a impus de nu mai puțin de șase ori (ultimul trofeu cucerit în 2014).