Italianul Matteo Berrettini, finalist în 2021 la Wimbledon, a declarat forfait la All England Club după ce a fost depistat pozitiv la Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Al optulea favorit al ediției din acest an urma să evolueze în primul tur împotriva chilianului Cristian Garin (43 ATP).

„Îmi este frântă inima să anunț că trebuie să mă retrag de la Wimbledon din cauza unui rezultat pozitiv la testul COVID-19. Am avut simptome de gripă și m-am izolat în ultimele zile.

În ciuda faptului că simptomele nu sunt severe, am decis că este important să fac un alt test în această dimineață pentru a proteja sănătatea și siguranța colegilor mei concurenți și a tuturor celor implicați în turneu.

Nu am cuvinte pentru a descrie dezamăgirea extremă pe care o simt. Visul s-a terminat pentru acest an, dar mă voi întoarce mai puternic. Vă mulțumesc pentru sprijin” - Matteo Berrettini pe Instagram.

În finala ediției din 2021 a Grand Slamului londonez, Matteo a fost învins de Novak Djokovic, scor (4)6-7, 6-4, 6-4, 6-3.

Revenit pe teren după o absenţă de trei luni, perioadă în care a suferit o operaţie minoră la mâna dreaptă, Berrettini a câștigat în acest an turneele pe iarbă de la Stuttgart și Queen's Club (Londra).