​Indiferent de locul pe care îl ocupă în clasamentul ATP, Nick Kyrgios rămâne una dintre principalele atracții de la Wimbledon. Australianul, care debutează marți la Grand Slamul londonez (duel cu britanicul Paul Jubb), a afirmat din nou că este unul dintre cei mai buni jucători pe iarbă.

Nick KyrgiosFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Nick Kyrgios, capabil să învingă pe oricine la Wimbledon

Într-o conferință de presă premergătoare turneului de Grand Slam, actualul ocupant al locului 40 mondial a vorbit despre statutul său de etern outsider pe iarba londoneză.

„Știu că, dacă servesc și joc bine, pot învinge pe oricine. I-am dominat pe aproape toți în trecut. Trebuie să mă concentrez pe primele runde, să mă asigur că trec cât mai repede posibil. Dar nu mă gândesc la câștigarea turneului în acest moment

Am jucat cu jucători de Top 10 și i-am făcut să pară destul de obișnuiți. Știu la ce nivel este jocul meu. Știu că, dacă mă simt încrezător, sunt capabil să reușesc atunci când vreau

O iau ca pe o vacanță. În acest moment fac o mică excursie la Londra, apoi voi merge în Bahamas. Este Wimbledon, vârful tenisului. Voi mânca căpșuni, voi face câteva servicii și voleuri, mă voi bucura de iarbă și mă voi relaxa” - Nick Kyrgios, citat de Le Figaro.

Nick Kyrgios nu este deranjat de lipsa punctelor de la Wimbledon

ATP și WTA au decis că nu vor acorda puncte pentru participarea la Wimbledon 2022, după ce organizatorii de la All England Club interzis participarea jucătorilor din Belarus și Rusia la al treilea Grand Slam al anului.

Kyrgios nu este deranjat de această decizie și i-a atacat pe colegii care au preferat să participe la turnee mai slab cotate (de nivel Challenger).

„Nu urmăresc clasamentele. Când eram copil și mă uitam la Wimbledon, nu mă gândeam la punctele din clasament. Mă gândeam să joc într-o zi la cel mai prestigios turneu din lume. Doar pentru asta sunt aici.

Sunt oameni care spun: `Nu voi juca la Wimbledon din cauza punctelor din clasament. Voi juca un Challenger în acea săptămână`. Când voi sta cu copiii mei, nu voi fi mândru să le spun că am jucat un Challenger în loc de Wimbledon. Voi alege să o joc în fiecare zi a săptămânii” - Nick Kyrgios.

Nick Kyrgios îi critică pe organizatorii de la Wimbledon: „Este cel mai prostesc lucru din toate timpurile”

Înscris la dublu alături de compatriotul său Thanasi Kokkinakis, Kyrgios a afirmat că nu înțelege formatul pe care l-au ales organizatorii pentru această probă (cel mai bun din cinci seturi).

„Nu sunt foarte nerăbdător să joc cel mai bun din cinci seturi la dublu. Cred că este cel mai prostesc lucru din toate timpurile. Nu știu de ce continuă cu formatul acesta” - Nick Kyrgios.

De asemenea, australianul a spus că ar prefera să se îmbrace în negru la Wimbledon decât să respecte codul vestimentar exclusiv alb.