​Novak Djokovic a ratat participarea la Australian Open (turneul său „de casă”), iar șansele participării la US Open sunt minime. Sârbul a vorbit despre posibilitatea de a nu se găsi printre participanții de la Flushing Meadows și a adus în discuție și vaccinarea împotriva Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Novak Djokovic rămâne ferm pe poziții: Nu se va vaccina împotriva Covid-19

Sezonul 2022 nu a fost unul grozav (cel puțin până acum) pentru fostul lider ATP. Acest lucru s-a întâmplat însă în mare parte din cauza refuzului sârbului de a se vaccina împotriva Covid-19.

Nevaccinat fiind, Nole nu a avut drept de participare la Australian Open, Indian Wells și Miami.

De asemenea, este tot mai puțin probabil ca Djokerul să poată participa la US Open 2022 (va debuta la finalul lui august).

Cu toate acestea, Djokovic rămâne inflexibil atunci când vine vorba despre posibilitatea de a se vaccina pentru a putea juca la orice turneu își dorește.

„În acest moment, având în vedere circumstanţele, nu mi se permite să intru în Statele Unite. Este o motivaţie suplimentară să joc bine aici, la Wimbledon.

Mi-ar plăcea să merg în SUA, dar în acest moment nu se poate. Nu pot face mare lucru. Asta depinde într-adevăr de guvernul american, să accepte sau să nu lase o persoană nevaccinată să intre pe teritoriul său” - Novak Djokovic.

Întrebat direct dacă își menține poziția în privința vaccinării împotriva Covid-19, Novak Djokovic a răspuns cât se poate de ferm: „Da”.

În vârstă de 35 de ani, Nole are în CV 20 de titluri de Grand Slam, dintre acestea șase fiind cucerite la Wimbledon (ultimul în 2021).

Sârbul este mare favorit să ridice trofeul de la All England Club pe 10 iulie, atunci când va avea loc finala masculină de la Wimbledon.

Djokerul va debuta la ediția din acest an de la Wimbledon contra lui Soonwoo Kwon (Coreea de Sud - 75 ATP).

Clasament titluri Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.