Serena Williams va participa la Wimbledon, turneu major pe care l-a câștigat în carieră de șapte ori. Ajunsă la aproape 41 de ani (îi va împlini în septembrie), americanca a mărturisit că îl apreciază mult pe unul dintre reprezentanții BIG 3 (Federer, Nadal, Djokovic).

Serena WilliamsFoto: Captura YouTube

Serena Williams, mare fană a lui Rafael Nadal

Serena nu ascunde faptul că a fost mereu o fană a lui Rafael Nadal, cel despre care spune că a fost mereu o sursă de inspirație.

Fosta lideră WTA spune că ibericul a avut un an fantastic și că ambiția incredibilă l-a ajutat să treacă cu bine peste toate problemele avute în 2022.

Mai mult decât atât, Serena surprinde și spune că și-a numit câinele după iberic.

„A făcut multe în 2022, a fost cam ocupat. Întotdeauna am fost o fană a lui Rafa, chiar mi-am numit câinele după el. Este atât de drăguț (n.r. câinele), mi-e dor de el.

Mereu l-am susținut pe Rafa. Da, te inspiră ceea ce a reușit în acest sezon și cred că mai are multe de făcut” - Serena Williams, la o întâlnire cu presa susținută la Wimbledon.

Rafa a câștigat primele două Grand Slamuri ale anului (Australian Open și Roland Garros) și ar putea să se apropie de Golden Slam (cucerirea celor patru Grand Slamuri într-un singur an calendaristic) dacă se impune la Wimbledon.

Turneul de la All England Club va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie.

Wimbledon 2022, traseul virtual al lui Rafael Nadal

Turul I: Francisco Cerundolo

Turul II: Sam Querrey / Ricardas Berankis

Turul III: Lorenzo Sonego

Optimi: Marin Cilic / Botic Van De Zandschulp

Sferturi: Felix Auger-Aliassime / Taylor Fritz / Holger Rune / Daniel Evans

Semifinale: Matteo Berrettini / Stefanos Tsitsipas

Finală: Novak Djokovic / Casper Ruud / Carlos Alcaraz / Hubert Hurkacz.