Bianca Andreescu a profitat vineri de abandonul Simonei Halep și s-a calificat în finala turneului WTA 250 de la Bad Homburg. Sportiva care reprezintă Canada o va înfrunta pe Caroline Garcia (75 WTA) în ultimul act al turneului din Germania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Garcia, fostă ocupantă a locului 4 mondial, a trecut în semifinale de compatrioata Alize Cornet, scor 7-6(9), 3-6, 7-5, la capătul unui meci de două ore şi 45 de minute.

Aceasta va fi prima finală din acest sezon pentru ambele jucătoare.

La Wimbledon, Caroline o va întâlni pe britanica Lily Miyazaki (206 WTA), iar Bianca se va duela cu americanca Emina Bektas (225 WTA).

Simona Halep, forfait înaintea semifinalei cu Bianca Andreescu de la WTA Bad Homburg

Simona Halep trebuia să joace împotriva Biancăi Andreescu în semifinalele turneului pe iarbă de la Bad Homburg, dar a fost nevoită să se retragă cu câteva ore înaintea partidei din cauza unor probleme la gât.

„Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag astăzi, înainte de meciul din semifinale. Însă din păcate m-am trezit dimineaţa cu gâtul înţepenit şi acest lucru nu îmi permite să joc la nivelul cel mai bun al meu.

M-am simţit foarte bine, aici, la Bad Homburg, mi-a plăcut mult să joc aici. Aş vrea să le mulţumesc organizatorilor turneului pentru unul dintre cele mai bine evenimente la care am fost vreodată.

M-am simţit ca acasă şi în cele mai bune condiţii pentru a performa. Să văd un teren central cu tribunele pline tot timpul este ceva unic şi publicul este extrem de respectuos şi a fost fantastic cu mine” - Simona Halep.

Conform tragerii la sorți de vineri, Simona Halep va juca în primul tur de la Wimbledon (competiție pe care a câștigat-o în 2019, la ultima ei participare pe iarba londoneză) contra sportivei Karolina Muchova (82 WTA). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial.