Simona Halep trebuia să joace împotriva Biancăi Andreescu în semifinalele turneului pe iarbă de la Bad Homburg (WTA 250), dar a fost nevoită să se retragă cu câteva ore înaintea partidei.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Explicația Simonei Halep pentru retragerea de la Bad Homburg: S-a trezit cu gâtul înțepenit

Simona a anunțat, printr-o postare pe Instagram, că s-a retras din cauza unor probleme la gât. Pentru Halep urmează participarea la Wimbledon 2022.

„Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag astăzi, înainte de meciul din semifinale. Însă din păcate m-am trezit dimineaţa cu gâtul înţepenit şi acest lucru nu îmi permite să joc la nivelul cel mai bun al meu.

M-am simţit foarte bine, aici, la Bad Homburg, mi-a plăcut mult să joc aici. Aş vrea să le mulţumesc organizatorilor turneului pentru unul dintre cele mai bine evenimente la care am fost vreodată.

M-am simţit ca acasă şi în cele mai bune condiţii pentru a performa. Să văd un teren central cu tribunele pline tot timpul este ceva unic şi publicul este extrem de respectuos şi a fost fantastic cu mine” - Simona Halep.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a reacționat în comentariile postării: „Felicitări pentru încă un parcurs minunat. E timpul să te vindeci”.

În aceste condiții, Bianca Andreescu va merge în finala turneului de la Bad Homburg fără să joace.

Andreescu (locul 64 WTA) o va întâlni în finala competiției pe învingătoarea partidei dintre Alize Cornet (44 WTA) și Caroline Garcia (75 WTA).

Conform tragerii la sorți de vineri, Simona Halep va juca în primul tur de la Wimbledon (competiție pe care a câștigat-o în 2019, la ultima ei participare pe iarba londoneză) contra sportivei Karolina Muchova (82 WTA). Cele două nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial.