Simona Halep a servit 10 ași în meciul cu Amanda Anisimova și s-a impus după doar 56 de minute de joc, scor 6-2, 6-1. Fosta lideră WTA a obținut calificarea în semifinalele turneului pe iarbă de la Bad Homburg (de categorie 250), fază a competiției în care o va întâlni pe Bianca Andreescu.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eleva lui Patrick Mouratoglou a reușit 31 de lovituri câștigătoare (Amanda a terminat meciul cu 19) și a comis doar 13 erori neforțate (au fost 31 în contul americancei, care a fost pregătită la începutul sezonului de Darren Cahill).

De știut:

  • Prin calificarea în semifinalele turneului de la Bad Homburg, Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 8.871 de euro şi 110 de puncte WTA.
  • Simona se va duela pentru un loc în finala turneului din Germania cu Bianca Andreescu (63 WTA), sportivă canadiană cu origini româneşti.
  • Halep și Andreescu s-au mai întâlnit o singură dată, în 2019, iar Simona s-a impus cu 3-6, 7-6(5), 6-3 la Turneul Campioanelor.

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Bad Homburg

Turul I - 4-6, 6-3, 6-4 vs Katerina Siniakova

Optimi - 6-0, 6-3 vs Tamara Zidansek

Sferturi - 6-2, 6-1 vs Amanda Anisimova

Semifinale - Bianca Andreescu

Finală - Alize Cornet / Caroline Garcia.

Simona Halep - Amanda Anisimova 6-2, 6-1, în sferturi la WTA Bad Homburg

Setul II

6-1 Amanda face pasul la fileu, dar Simona o pasează din defensivă. Minge trimisă pe culoarul de dublu de americancă. Mingea Simonei aterizează în colțul terenului, Anisimova se afla lângă ea, dar nu a luat decizia corectă. Minge prea lungă a Amandei - victorie lejeră pentru Simona Halep.

5-1 Asul cu numărul 8. Simona trimite o lovitură scurtă, Anisimova prinde linia cu reverul. A patra dublă (atâtea are și Amanda). Retur prea lung al Amandei. Simona ajunge la 10 ași.

4-1 Simona e pe tot terenul, Anisimova nu are răspunsurile necesare. Încă un retur care o incomodează pe americancă. Amanda servește bine spre exterior și Simona trimite în fileu. Halep se poziționează greșit la retur. Încă un cadou făcut de Simona. Amanda punctează cu forehandul.

4-0 Meciul continuă cu Simona la serviciu. După o dublă greșeală, Simona servește un as. Lovitură precisă a americancei (30-30). Rever superb în lung de linie al fostei lidere mondiale. Retur în fileu.

Amanda cere un timeout medical. Îi este consultată încheietura mâinii drepte.

3-0 Anisimova începe gameul cu o dublă greșeală. Simona returnează foarte bine, nu îi dă nicio șansă adversarei. Românca se întinde după minge, dar ajunge prea târziu. Încă o dublă. Retur ratat de Halep (30-40). Rever ratat complet de americancă.

2-0 Anisimova anticipează un serviciu secund moale și lovește decisiv. Dar nu poate face mare lucru pe prima servă a româncei. Amanda comite eroare după eroare cu reverul. Simona se apără bine inițială, dar Amanda schimbă bine direcția. Simona construiește bine punctul, dar ratează lovitura decisivă. Halep ajunge la o scurtă neinspirată a adversarei și o pasează. Combinație câștigătoare a Simonei. Halep mai închide un game cu un as.

1-0 Simona continuă jocul bun și la retur. Anisimova accelerează cu reverul și o surprinde pe Simona. Dar jocul ei este foarte inconstant, încă o eroare. Rever trimis mult afară de americancă. Serviciu bun la teu. Simona face break după un retur câștigător.

Setul I

6-2 Anisimova ratează două retururi la rând. Simona lovește in extremis din defensivă și mingea aterizează pe linia de fund. Simona face pasul în teren și câștigă primul set după o game alb.

5-2 Amanda are ceva probleme la serviciu, câștigă puncte când Simona ratează retururl. Voleu-drive ratat de lângă fileu de Amanda. Anisimova comite prea multe erori - două mingi de break pentru Halep. Amanda găsește linia laterală. Încă o dublă și Simona se desprinde.

4-2 Simona servește excelent în acest start de meci. Lovitură plasată excelent în colțul terenului de Anisimova. Simona lovește superb cu forehandul. Al treilea as al româncei. Urmat de a doua dublă greșeală. Anisimova este agresivă și gameul se prelungește (40-40). Asul cu numărul 4. Minge trimisă din serviciu de Halep trece prin racheta adversarei.

3-2 Anisimova servește spre corpul Simonei. O lovitură moale a Simonei se oprește în fileu. Halep revine de la 0-40, câștigă două puncte și pune presiune și acest game de retur. Dar Simona ratează returul în lung de linie.

3-1 Simona începe bine gameul. Halep se desprinde rapid la 40-0. Încă un as pentru româncă.

2-1 Două puncte câștigate cu serviciul de Anisimova. Amanda forțează cu serviciul secund, dar Simona returnează bine. Amanda se descurcă mai bine în acest game și punctează pe tabelă.

2-0 Anisimova returnează în fileu pe serviciul secund al Simonei. Amanda forțează pe reverul Simonei și până la urmă eroarea vine. Încă o eroare cu reverul a româncei. Dublă greșeală a Simonei. Urmată de un as (30-40). Amanda ratează o scurtă, Simona egalează la 40. Serviciu bun al Simonei. Halep revine de la 15-40 și confirmă avantajul.

1-0 Simona câștigă primul punct al meciului cu un retur în corpul adversarei. Un schimb lung câștigat de Halep (0-30). După ce Anisimova obține primul său punct, americanca trimite afară cu reverul. Încă o eroare a Amandei - break pentru Halep.

Meciul va fi arbitrat din scaun de Isabell Seefried.

Amanda a câștigat tragerea la sorți și a ales să servească prima.

Cele două jucătoare se află pe teren, meciul va începe în câteva momente.

Simona și Amanda s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată la Roland Garros, și și-au împărțit victoriile: americanca a câștigat în 2019 (6-2, 6-4), iar românca s-a impus în 2020 (6-0, 6-1).

Cine este Amanda Anisimova

Amanda s-a născut la 31 august 2001, la Freehold, New Jersey (SUA). A început să joace după ce a mers zilnic la antrenamentele surorii sale. Până acum, a adunat 129 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 72 de înfrângeri.

Are în palmares două trofee WTA: Bogota (2019) și Melbourne (2022). A mai ajuns în finala turneului de la Hiroshima (2018).

În prezent, Anisimova ocupă poziția 25 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 21 WTA, în octombrie 2019. De-a lungul timpului a strâns din tenis $3.386.224.

Bad Homburg Open - Competiție pregătitoare pentru Wimbledon

Competiție de categorie WTA 250, turneul se dispută pe iarbă în perioada 19-25 iunie 2022. Are premii totale de $251.750, iar la start pe tabloul principal se află 32 de jucătoare. Campioana en-titre este Angelique Kerber, titlul cucerit anul trecut.

După mai multe retrageri, primele cinci favorite de la ediția din acest an sunt Daria Kasatkina (1), Angelique Kerber (2), Simona Halep (3) și Amanda Anisimova (4).

WTA Bad Homburg 2022: Distribuția punctelor și a banilor

Turul I: €2.750 / 1 punct

Optimi: €3.737 / 30

Sferturi: €5.000 / 60

Semifinale: €8.871 / 110

Finalistă: €15.922 / 180

Câștigătoare: €26.770 / 280.