Simona Halep a avut o evoluție convingătoare în meciul cu slovena Tamara Zidansek (a avut emoții doar în primele gameuri ale setului secund) și s-a impus după doar 66 de minute de joc, scor 6-0, 6-3. Grație acestui succes, fosta lideră mondială s-a calificat în sferturile turneului WTA 250 de la Bad Homburg.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Pentru calificarea în sferturile de la WTA Bad Homburg, Simona Halep va primi 5.200 de euro și 60 de puncte în ierarhia mondială de simplu.
  • Pentru un loc în semifinale, Simona se va lupta cu americanca Amanda Anisimova (25 WTA, favorită 6). Cele două au un lucru în comun: ambele au fost antrenate de Darren Cahill.

Simona Halep - Tamara Zidansek 6-0, 6-3, în optimi la WTA Bad Homburg

Zidansek ajunge la scurta Simonei, dar nu mai poate pune mingea în terenul româncei. Tamara lovește cu mult efect și mingea se îndepărtează de Simona. Tamara trimite în fileu (30-15). Arbitrul îi acordă punctul slovenei, după o lovitură la limită. Simona schimbă direcția cu forehandul și obține o minge de meci. Halep închide meciul cu un as.

5-3 Tamara resimte presiunea, comite din ce în ce mai multe erori și Simona este tot mai concentrată (15-40). Halep ratează cu reverul, rămâne cu o minge de break. Zidansek trimite afară și Simona va servi pentru câștigarea meciului.

4-3 Game câștigat la 0 de Simona, care trece pentru prima oară în față în setul secund.

3-3 Simona rupe ritmul cu forehandul și încearcă să recupereze breakul (15-30). Halep ajunge prea târziu la un rever în lung de linie al adversarei și nu mai poate face nimic. Simona obține o minge de break. Retur fulgerător de rever al Simonei.

2-3 Tamara este foarte inspirată în aceste momente. Simona se descurcă mult mai bine când joacă cu primul serviciu. Retur în fileu al Tamarei. Simona caută linia, dar lovește prea puternic. Halep mai ratează o minge de game (40-40). Simona își face până la urmă serviciul.

1-3 Zidansek și-a ridicat nivelul jocului, se apără mult mai bine, ia mingea devreme și îi pune mai multe probleme Simonei. Retur bun al româncei (30-30). Tamara face o dublă. Simona trimite afară la retur și ratează mingea de break. Simona este prinsă pe picior greșit și nu mai pot trimite înapoi în terenul adversarei. Tamara rămâne în față.

1-2 Tamara pune din nou presiune pe serviciul Simonei, dar lovește cu rama (15-15). Simona servește un as într-un moment important. Tamara ajunge târziu la o minge plasată bine de Halep.

0-2 Serviciu puternic spre exterior al Tamarei. Încă unul. Simona revine și egalează la 30, dar Zidansek servește bine și își confirmă avantajul.

0-1 Ceva emoții în acest game pentru Simona, care face și o dublă greșeală. Încă o eroare a Simonei, trei mingi de break pentru adversară. Zidansek forțează pe serviciul secund al Simonei, dar ratează execuția. Minge trimisă afară de Halep, break pentru slovenă.

Setul I

6-0 Tamara pare să fi renunțat la acest set, se grăbește și trimite tot mai des în fileu. Zidansek salvează prima minge de set cu un serviciu bun. Tamara mai face o dublă greșeală - set câștigat la 0 de Simona.

5-0 Încă un game facil de serviciu pentru Simona, care face repede 40-0. Încă un game în care Tamara nu a contat la retur.

4-0 Scurtă bună a slovenei. Simona vine la fileu și închide gameul cu un smash sigur. Lovituri foarte bune ale româncei. Simona încearcă să își paseze adversara, dar nu poate direcționa corect lovitura. Simona luptă și pentru acest game (40-40). Un cadou al Simonei pentru adversară, minge prea lungă. Gameul se mai prelungește o dată. Simona ajunge în ultimul moment la o scurtă, dar este lobată. Ambele jucătoare au oportunitățile lor, dar Simona mai face un break după o dublă greșeală a adversarei.

3-0 Început bun de game de serviciu pentru Halep. Simona mai câștigă un punct pe repede înainte (40-0). Forehand câștigător și game alb pentru Halep.

2-0 Simona ratează primul retur. Halep caută o lovitură la limită, dar trimite pe culoarul de dublu. Halep atacă decisiv după o lovitură scurtă a adversarei. Rever ratat de Tamara (30-30). Simona nu lovește bine cu forehandul. Retur superb al Simonei (40-40). Halep pune presiune pe serviciul secund al slovenei. Tamara salvează o minge de break cu un serviciu bun. Atac grăbit al Simonei. Tamara construiește bine, dar ratează lovitura decisivă. Simona câștigă un raliu prelungit după ce adversara sa a alunecat. Halep face break.

1-0 Meciul a început cu Simona la serviciu. Un prim forehand câștigător al româncei. Zidansek returnează lung și câștigă punctul cu un forehand plasat în colțul terenului. Primul as îi aparține Simonei. Schimb pe mijlocul terenului câștigat de Simona. Halep se deplasează bine, ajunge la scurtă și închide gameul.

Tamara a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

Meciul va fi arbitrat din scaun de Pierre Bacchi.

Cele două jucătoare se află pe teren, meciul va începe în câteva minute.

Cine este Tamara Zidansek

Tamara s-a născut la 26 decembrie 1997, la Postonja (Slovenia). A început să joace în timpul unui program de schi, care oferea lecții de tenis în timpul verii. Până acum, a adunat 264 de victorii în întreaga carieră și a înregistrat 126 de înfrângeri. Este antrenată de Marian Cuk și a mai lucrat cu Zoran Krajnc.

Are în palmares un singur trofeu la simplu: Lausanne (2021) și a mai ajuns în finală la Nurnbeg (2012) și Bogota (2021). De asemenea, Tamara a câștigat trei turnee de dublu: Tashkent (2018), Linz și Palermo (2020).

În prezent, Zidansek ocupă poziția 58 în ierarhia mondială. Cea mai bună clasare a carierei a fost locul 22 WTA, în februarie 2022. De-a lungul timpului a strâns din tenis $2,493,059.

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Bad Homburg

Turul I - 4-6, 6-3, 6-4 vs Katerina Siniakova

Optimi - 6-0, 6-3 vs Tamara Zidansek

Sferturi - Amanda Anisimova

Semifinale - Daria Kasatkina / Bianca Andreescu

Finală - Angelique Kerber / Alize Cornet.

Bad Homburg Open - Competiție pregătitoare pentru Wimbledon

Competiție de categorie WTA 250, turneul se dispută pe iarbă în perioada 19-25 iunie 2022. Are premii totale de $251.750, iar la start pe tabloul principal se află 32 de jucătoare. Campioana en-titre este Angelique Kerber, titlul cucerit anul trecut.

După mai multe retrageri, primele cinci favorite de la ediția din acest an sunt Daria Kasatkina (1), Angelique Kerber (2), Simona Halep (3) și Amanda Anisimova (4).

WTA Bad Homburg 2022: Distribuția punctelor și a banilor

Turul I: €2.750 / 1 punct

Optimi: €3.737 / 30

Sferturi: €5.000 / 60

Semifinale: €8.871 / 110

Finalistă: €15.922 / 180

Câștigătoare: €26.770 / 280.