Condusă cu 6-4, 3-0 de Katerina Siniakova în primul tur al turneului pe iarbă de la Bad Homburg, Simona Halep a câștigat nouă gameuri consecutive (a profitat și de problemele medicale ale adversarei) și părea să defileze spre optimile competiției de categorie „WTA 250”. Jucătoarea din Cehia și-a revenit incredibil și a luptat până la capăt, dar sportiva noastră a obținut până la urmă victoria după două ore și 17 minute de joc (4-6, 6-3, 6-4).

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • Pentru calificarea în optimile de la WTA Bad Homburg, Simona Halep va primit 3.737 de euro și 30 de puncte în clasamentul WTA.
  • Pentru un loc în sferturi, Simona se va lupta cu Tamara Zidansek (Slovenia, 58 WTA). Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două sportive.

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Bad Homburg

Turul I - 4-6, 6-3, 6-4 vs Katerina Siniakova

Optimi - Tamara Zidansek

Sferturi - Amanda Anisimova / Ann Li

Semifinale - Daria Kasatkina / Bianca Andreescu

Finală - Angelique Kerber / Alize Cornet.

Simona Halep vs Katerina Siniakova 4-6, 6-3, 6-4, în primul tur de la WTA Bad Homburg

Setul III

6-4 Aflată într-un moment foarte dificil (30-30), Siniakova servește bine la mediană. Siniakova salvează o minge de meci cu o lovitură foarte riscantă. Simona obține încă o oportunitate, după o lovitură superbă. Halep obține până la urmă victoria și calificarea în optimile competiției.

5-4 Simona părea să aibă victoria asigurată, dar Siniakova nu renunță, profită de erorile româncei și va servi pentru a rămâne în meci.

5-3 Katerina își pierde concentrarea într-un moment foarte important și Simona are trei mingi de break. Halep o fructifică pe a doua.

4-3 Siniakova găsește resursele necesare și face rebreak după o lovitură de forehand câștigătoare.

4-2 Katerina se zbate și rămâne aproape de Simona, după ce și-a făcut serviciul.

4-1 Simona își face cu ceva emoții serviciul și reface diferența de trei gameuri în fața adversarei.

3-1 Siniakova nu renunță la luptă, recuperează din diferență.

3-0 Simona își construiește foarte bine punctele și domină autoritar. Katerina pune ceva presiune, dar Simona rămâne atentă și câștigă al nouălea game consecutiv.

2-0 Simona începe bine și gameul de retur, Katerina pare că nu își dorește să se mai afle pe teren. Game câștigat la 0 de Halep.

1-0 Siniakova a primit din nou îngrijiri medicale, setul decisiv începe cu Simona la serviciu. Simona aleargă după o scurtă, ajunge la timp și își păcălește adversara. Retur ratat de cehoaică.

Setul II

6-3 Retur pe linie. Katerina mai ratează o dată de lângă fileu, pare fără vlagă și fără prea multe speranțe. Simona luptă pentru fiecare minge și Siniakova închide setul cu o eroare.

5-3 As cu al doilea serviciu al Simonei. Punctele sunt din ce în ce mai scurte și toate curg în favoarea româncei. Dublă greșeală. Siniakova trimite în fileu.

Katerina cere îngrijiri medicale și își pune prosopul pe cap. După câteva minute, Siniakova revine pe teren (cu un bandaj pe picior).

4-3 Lovituri spectaculoase de ambele părți. Schimburile sunt controlate de Halep în aceste momente - două mingi de break. Katerina mai trimite o dată prea lung și Simona trece în față.

3-3 Simona joacă din ce în ce mai bine, vin și mai multe erori de cealaltă parte a fileului (40-0). Siniakova anticipează un serviciu spre exterior al Simonei și returnează bine (40-30). Simona își plimbă adversara pe fundul terenului și aceasta trimite în fileu.

2-3 Simona încearcă să recupereze breakul (0-30). Halep ia o decizie neinspirată de lângă fileu. Simona returnează foarte bine și are două mingi de rebreak. Siniakova schimbă bine direcția și o salvează pe prima. Simona și-a intrat în ritm, Katerina ratează lovitura și scorul se strânge.

1-3 Simona știe că nu mai are nimic de pierdut, joacă mai agresiv, dar ratează smashul. Un serviciu bun de această dată. Siniakova ajunge la scurtă, dar trimite direct în fileu. Retur ratat de cehoaică. Simona închide gameul cu un forehand în cross.

0-3 Seria câștigătoare a Katerinei continuă (30-0). De la 0-40, Simona câștigă spectaculos două puncte și continuă să spere la un rebreak. Nu a fost să fie - retur în fileu.

0-2 Încă o scurtă foarte bună a cehoaicei, Simona ajunge, dar nu mai poate face nimic. Simona are mari probleme în acest game (0-40). Siniakova face break la 0.

0-1 Siniakova are un joc foarte riscant, încearcă să rupă ritmul de fiecare dată, punctele sunt decise mai mult în urma loviturilor ei (câștigătoare sau ratate). Minge de break pentru Halep. Scurtă senzațională a cehoaicei. Simona returnează în picioarele adversarei și această comite o eroare. Simona nu fructifică nici această minge de break. Simona lovește bine în cross, gameul se prelungește încă o dată. Siniakova vine la fileu și salvează a treia minge de break. Siniakova își face până la urmă serviciul.

Setul I

4-6 Rever inspirat al Katerinei. Siniakova pune mare presiune, nu îi oferă prea mult timp de gândire Simonei și mai face un punct de lângă fileu. Backhand ratat complet de Simona - trei mingi de set pentru Siniakova. Katerina forțează pe serviciul secund al Simonei, dar trimite în fileu. Încă un retur ratat. Simona salvează și a treia minge de set. Lovituri aprige de ambele părți, Simona cedează prima. Gameul este unul foarte intens, cu erori de ambele părți. Katerina are tot terenul în față, dar ratează reverul în lung de linie. La minge de game, Simona face dublă greșeală. Încă o eroare a Simonei. Lovituri la limită, Halep ratează și Siniakova câștigă primul set.

4-5 După ce a pierdut primul punct al gameului, Siniakova a servit mult mai bine și face 40-15. Simona trimite aproape de linia de fund și o incomodează pe adversară. Încă o lovitură limită a Simonei, dintr-o poziție foarte incomodă (40-40). Siniakova face din nou pasul în teren și închide punctul cu un voleu. Katerina își face serviciul.

4-4 Siniakova este prea aproape de fileu și nu are timp să reacționeze. Katerina pune din nou presiune la retur. Simona forțează cu serviciul secund, face dubla și îi oferă o minge de break adversarei. Siniakova o ratează. Simona servește bine, returul adversarei aterizează în spatele liniei de fund. Simona scapă dintr-o nouă situație la limită.

3-4 Katerina începe gameul cu o dublă greșeală. Dar continuă cu un serviciu foarte bun. Siniakova are un joc foarte solid și trece din nou în față.

3-3 Lovitură puțin prea lungă a Katerinei. Voleu excelent de lângă fileu al adversarei Simonei. Siniakova joacă foarte agresiv, vine la fileu aproape de fiecare dată, dar iese rar câștigătoare. Încă un game dificil de serviciu pentru Halep (40-40). Retur fulgerător al Katerinei. Simona salvează mingea de break cu o dreaptă inversă. Forehand incredibil al cehoaicei, care plasează mingea departe de Simona. Katerina se apără foarte bine inițial, dar forțează prea devreme. Simona pune în teren smashul dintr-o poziție dificilă și Katerina comite o eroare. Lovituri la limită de ambele părți, Simona trimite în fileu și gameul se prelungește. Simona vrea să își prindă adversara pe contre-pied, dar ratează execuția. Siniakova ajunge la timp la o scurtă slabă a Simonei, dar ratează complet lovitura decisivă. Atac bun în lung de linie al româncei. Simona închide până la urmă gameul.

2-3 Simona încearcă să scurteze raliurile, de această dată tactica a dat roade. Încă un winner de forehand al Katerinei. Simona încearcă să recupereze breakul. Superb - Simona reușește un passing din defensivă. Siniakova profită de o lovitură moale a Simonei. Halep stă bine într-un schimb și eroarea adversarei a venit - rebreak.

1-3 Siniakova face din nou pasul în teren, Simona nu o pasează nici de această dată, dar sportiva din Cehia nu mai poate pune mingea în teren. Serviciu bun la mediană. Simona trimite pe culoarul de dublu (lovitura a fost la limită). Dublă greșeală a Simonei - minge de break. Siniakova atacă foarte bine și o fructifică.

1-2 Katerina o ia la țintă pe Simona (aflată lângă fileu) și fosta lideră WTA nu mai poate face nimic. Simona îmcearcă un passing în cross, dar Katerina anticipează și intervine la timp. Forehand superb în lung de linie al româncei (30-30). Simona egalează la 40, dar Katerina iese dintr-o situația dificilă servind în corpul adversarei. Încă un schimb lung câștigat de Siniakova.

1-1 Schimburile sunt destul de lungi, Simona egalează la 15. Lovitură prea lungă a cehoaicei. Simona servește doi ași consecutivi și egalează.

0-1 Meciul a început cu Siniakova la serviciu. După două retururi excelente ale Simonei, Katerina răspunde cu un as (15-30). Minge trimisă afară de Halep. Sportiva noastră lovește cu rama. Siniakova revine de la 0-30 și își face serviciul.

Isabell Seefried este arbitra din scaun a partidei.

Cele două jucătoare se află la încălzire, meciul va începe în curând.

Cine este Katerina Siniakova

Katerina are 26 de ani, fiind născută pe 10 mai 1996. Are 1.74 metri și este o jucătoare de mâna dreaptă. A câștigat în total din tenis $8.099.659 și ocupă în acest moment locul 63 WTA. Cel mai sus în clasamentul mondial s-a aflat pe locul 31 (octombrie 2018).

Este antrenată de Evgeniia Maniukova și are în palmares două titluri la simplu: Bastad și Shenzhen 2017 (a ajuns în alte patru finale).

Este de asemenea și o jucătoare de dublu, ea câștigând 16 turnee (fostă lideră mondială, în prezent se află pe locul 4). Cele mai importante titluri sunt cele obținute alături de Barbora Krejcikova (4 de Grand Slam): Wimbledon (2018), Roland Garros (2018, 2021) și Australian Open (2022). De asemenea, cele două au obținut aurul olimpic la Tokyo.

La ediția din 2021 a competiției din Germania, sportiva din Cehia s-a oprit în finală: a fost învinsă cu 6-3, 6-2 de Angelique Kerber.

Simona Halep vs Katerina Siniakova 3-1

2022, Bad Homburg: 4-6, 6-3, 6-4 pentru Halep

2019, Fed Cup: 6-4, 6-0 pentru Halep

2018, Shenzhen: 6-1, 2-6, 6-0 pentru Halep

2017, Shenzhen: 6-3, 4-6, 7-6 pentru Siniakova.

Bad Homburg Open - Competiție pregătitoare pentru Wimbledon

Competiție de categorie WTA 250, turneul se dispută pe iarbă în perioada 19-25 iunie 2022. Are premii totale de $251.750, iar la start pe tabloul principal se află 32 de jucătoare. Campioana en-titre este Angelique Kerber, titlul cucerit anul trecut.

După mai multe retrageri, primele cinci favorite de la ediția din acest an sunt Daria Kasatkina (1), Angelique Kerber (2), Simona Halep (3), Amanda Anisimova (4) și Martina Trevisan (5).

WTA Bad Homburg 2022: Distribuția punctelor și a banilor

Turul I: €2.750 / 1 punct

Optimi: €3.737 / 30

Sferturi: €5.000 / 60

Semifinale: €8.871 / 110

Finalistă: €15.922 / 180

Câștigătoare: €26.770 / 280.