Ons Jabeur și Beatriz Haddad Maia au câștigat turneele pe iarbă de la Berlin (WTA 500), respectiv Birmingham (WTA 250), în urma finalelor disputate duminică.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ons Jabeur, campioană la Berlin

În finala turneului de la Berlin, Ons Jabeur (principală favorită) a profitat de abandonul elvețiencei Belinda Bencic (campioană olimpică la Tokyo, 17 WTA), în momentul în care sportiva din Tunisia conducea cu 6-3, 2-1.

Pe parcursul competiției din Germania, Ons a mai trecut de Karolina Muchova (80 WTA), Alycia Parks (169 WTA), Aliaksandra Sasnovich (38 WTA) și Coco Gauff (13 WTA).

Jabeur a obținut astfel al treilea titlu al carierei, după cele de la Birmingham (2021) și Madrid (2022).

Grație triumfului de la Berlin, Ons Jabeur va urca pe locul 3 în clasamentul WTA (cea mai bună clasare din carieră).

Beatriz Haddad Maia a câștigat turneul de la Birmingham

​Tot duminică, Beatriz Haddad Maia (32 WTA) a reușit să câstige titlul de la Birmingham, după ce chinezoaica Shuai Zhang (54 WTA) a ales să se retragă la scorul de 5-4 pentru braziliancă.

Haddad Maia le-a mai învins la turneul din Marea Britanie pe Petra Kvitova (31 WTA), Magdalena Frech (91 WTA), Camila Giorgi (26 WTA) și Simona Halep(20 WTA).

Acesta este al doilea titlu consecutiv pentru Beatriz, care săptămâna trecută s-a impus la Nottingham.

În urma succesului de la Birmingham, Beatriz Haddad Maia va urca pe locul 29 în clasamentul WTA (cea mai bună clasare din carieră) și și-a garantat statutul de cap de serie la Wimbledon, devenind prima jucătoare din Brazilia care reușește această performanță în ultimii 54 de ani.